Intersteel deurkrukkenserie

Karakteristek en eigentijds

Een ontwerp dat opvalt, maar tegelijkertijd in ieder interieur op zijn plaats is: dat is wat Erik Munnikhof wilde bereiken met zijn ontwerp Dock voor Intersteel. Bij de jury van de GIO, de Erkenning ‘Goed Industrieel Ontwerp’, viel dit ontwerp ook op en in de smaak. Zij koos onlangs deze lijn van Intersteel uit meer dan zestig inzendingen, omdat Intersteel hiermee de deurkruk weer een eigen identiteit in het interieur geeft. De deurkrukkenserie is modulair en verkrijgbaar met handgrepen in roestvast staal, notenhout of acryl. Het draaideel van de deurkruk is beschikbaar in geborsteld of gepolijst staal. “Zo is de deurkruk toepasbaar in ieder huis en zelfs in alle delen van het huis.”

De missie van Intersteel is designdeurkrukken een prominente rol te laten spelen binnen het interieurdesign. Ronald Taling, commercieel directeur van Intersteel: “Dat hoeft niet te betekenen dat ze enorm in het oog springen, maar wel dat er een mooi samenspel ontstaat tussen materiaal en kleur van de (voor)deur met de rest van het interieur. Een deurkruk heb je dagelijks in je hand, dus daar mag best aandacht aan worden besteed.”

Het gebruiken van deurkrukken uit de Dock-serie betekent aandacht besteden aan details in je interieur. De handgreep ligt boven de as, waardoor de zo kenmerkende hoek in het ontwerp ont­staat. Munnikhof heeft de deurkrukken zelf ook in zijn huis. “In mijn woonkamer heb ik hout gebruikt, in de badkamer juist acryl. Zo kun je per ruimte een handgreep kiezen, terwijl de samenhang blijft bestaan in de woning.”

Dock Solid
De rvs-variant is het meest minimalistische ontwerp van Munnikhof. “Het staal is koel en zakelijk en past in elk interieur.”

Dock Wood
De notenhoutvariant is warm en natuurlijk. “Het hout is gewaxt, waardoor het plezierig aanvoelt en de kleur van het hout sprankelend blijft.”

Dock Black
De kruk is bekleed met de hoogwaardige kunststof acryl. “Dat voelt warm en plezierig aan.”

Dock Ton
De enige afwijkende kruk qua vorm: acryl in tonvorm. “Een beetje art-deco, wat meer klassiek, maar door het materiaal toch modern. Door de bolling ligt deze kruk heel prettig in de hand.”

Over Erik Munnikhof
Erik Munnikhof behaalde met zijn ontwerpen al vele designprijzen en erkenning, onder meer met zijn modellen voor Kembo en Casala. Ook ontwerpt hij voor Leolux. Zijn vormtaal is helder en leesbaar. Geometrie, symmetrie en interessante technische principes keren steeds terug. De optimale mix van esthetica, ergonomie, ecologie, economie, constructie en functionaliteit is altijd zijn streven.

Over Intersteel
Intersteel is fabrikant van designdeurkrukken met bijbehorende raamsluitingen en accessoires. Daar horen uiteraard sloten bij van de hoogste kwaliteit. Toch gaat het Intersteel veel meer om het design van de deurkrukken en wordt het verschil gemaakt met een grote reeks aan onderscheidende designseries. Intersteel weet moderne technologieën aan elegant design te koppelen.

Voor elke woonstijl bestaat wel een productlijn die een extra element toevoegt aan het interieurdesign. De producten passen bij veel interieurstijlen en -smaken: modern & strak, landelijk & klassiek of vintage & retro. De ontwerplijnen, zowel in samenwerking met toonaangevende ontwerpers en architecten als in eigen beheer ontworpen, geven deuren en ramen een eigen, finishing touch. Voor velen onopvallend, maar wie goed kijkt, ziet hoe het de woonsfeer ondersteunt.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist