Het aanschaffen van een deur

we geven je vier goede tips

Deuren zijn een belangrijk onderdeel van je huis. Veel mensen vergeten wat voor een impact een deur heeft op het interieur. Zo is een voordeur het visitekaartje van het huis, zijn binnendeuren prominent aanwezig in huis en is een buitendeur de doorgang van je huis naar je tuin. Het is dus belangrijk dat je de juiste deur kiest. Hier zijn onze 4 tips voor het aanschaffen van een deur

Bepaal het type deur

Je begint bij het begin en dat is bepalen wat voor type deur je nodig hebt. Heb je een deur voor binnen nodig? Of is het buitendeur? Er zijn verschillende type deuren waar je uit kunt kiezen. Denk aan:

  • Binnendeuren
  • Voordeuren
  • Achterdeuren
  • Buitendeuren
  • Deuren met glas
  • Deuren met glas in lood

Dit zijn een aantal voorbeelden van deurtypen. Bepaal goed van te voren welke jij nodig hebt.

Bepaal of je een stompe- of opdekdeur hebt

Als je een deur koopt dan kan dit een stompe deur of een opdekdeur zijn. Het verschil tussen twee deuren kan je als volgt bepalen.

Een stompe deur valt in zijn geheel in het kozijn. Deze deuren wordt dan ook afgehangen aan normale scharnieren. Een opdekdeur valt gedeeltelijk in het kozijn. Deze deuren worden afgehangen in speciale paumelle scharnieren. Een opdekdeur steekt dus ook een beetje uit.

Meet de juiste maat van je deur op

Als je een nieuwe deur gaat kopen is het uiteraard belangrijk dat je de juiste maten opmeet voordat je de deur gaat kopen. Hoe je de maten opmeet hangt af van of je een stompe- of opdekdeur hebt.

-          Opdekdeuren opmeten

Je meet de breedtemaat op door de binnenzijde van de oude deur op te meten, zonder dat je de opdekrand meeneemt. De hoogte maat je op door de buitenzijde van de oude deur op te meten, inclusief de opdekrand.

-          Stompe deur opmeten

Een stompe deur opmeten is niet moeilijk. Meet gewoon de lengte- en breedtemaat op van je huidige deur. Je zou eventueel ook de sponningmaten van het kozijn opmeten, maar dit moet dan wel zeer nauwkeurig gebeuren.

Bepaal de draairichting van je deur

Bij het aanschaffen van een nieuwe deur is het belangrijk dat de je de juiste draairichting weet. Vooral voor het plaatsen van de scharnieren en voor het deurbeslag is dit belangrijk. Om erachter te komen welke draairichting jouw deur hebt is vrij eenvoudig. Volg de volgende stappen:

  1. Ga aan de kant staan waar de deur naar opendraait
  2. Kijk aan welke kanten de scharnieren zijn gemonteerd
  3. Zitten ze aan de linker- of rechterzijde van de deur?
  4. Als ze aan de rechterzijde zitten, dan heb je een rechtsdraaiende deur. Zitten aan de linkerzijde, dan heb je een linksdraaiende deur

En nu weet je welke draairichting jouw deur heeft!

Nu ben je klaar om een deur te kopen

Als je deze tips meeneemt bij het aanschaffen van een deur, dan kan je er zeker van zijn dat je een goede deur krijgt. Kijk eens bij Deurengigant.nl voor een ruim assortiment deuren voor een voordelige prijs.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Deuren?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist