Waarom een architect

als u gaat bouwen of verbouwen

De bouwwereld is sterk veranderd. 

Tot een aantal jaar geleden, was het heel normaal om bij bouw- of verbouwplannen een architect in te schakelen. De ideeën moesten immers op papier komen. Aan de hand van deze tekeningen, kon een vergunning aangevraagd worden. Ook kon deze tekening gebruikt worden om constructieberekeningen te maken. Er stond namelijk precies op papier, wat er gemaakt moest worden.
Dezelfde tekening werd ook nog eens gebruikt om bij verschillende aannemers prijs op te vragen, voor het uitvoeren van het werk. De prijzen zijn dan goed te vergelijken, omdat ze allen aanbieden, wat er op tekening staat.

De overheid heeft intussen de regelgeving veranderd.
Voor veel kleinere verbouwingen behoefd geen vergunning aangevraagd te worden. Hier zijn de problemen ontstaan. In de volksmond wordt er nu geroepen, voor een aanbouw of dakkapel is geen vergunning nodig. Dit is zeker niet altijd het geval. Iedereen kent tegenwoordig wel iemand, die handig is of bij een aannemer werkt. Zonder dat er op papier vastgelegd is, wat er gemaakt moet worden, wordt een prijs afgesproken en gaan we bouwen. Tijden de bouw zal al snel blijken, dat een bepaald onderdeel niet in de prijs zat. Ook kan de aannemer andere materialen gebruiken als aangenomen. Hier maken aannemers soms (noodgedwongen) gebruik van, om de laagste aanbieder te zijn en dus het werk te verkrijgen. Kortom, U krijgt niet de kwaliteit die U voor ogen had en ook al niet voor de kosten die gepland waren. Dit behoefd niet eens kwaadwillig te zijn.

Ook op internet is veel te vinden tegenwoordig. Er zijn legio mogelijkheden, om snel en eenvoudig zelf een tekeningetje in elkaar te draaien.
Dit is dan echter nog geen bouwkundige tekening, maar een visualisatie.

Door verkeerd gebruik van materialen en detaillering kunnen op den duur onnodig scheuren ontstaan.

Voor dergelijke kleinere werken, behoefd een architect niet duur te zijn. Zeker niet als U hiermee ook kosten kunt voorkomen.
Vergelijk deze kosten ook eens op het totaal van de werkzaamheden.

Voor nieuwbouw is nog altijd een vergunning nodig en zal ook een architect of tekenbureau ingehuurd worden.

Bouwen is meer dan klussen.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Architectuur?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist