Je huis koel houden

5 tips

We hebben een aantal heerlijke, zonnige weken in Nederland waarin we iedere dag kunnen genieten van de warmte. Maar waar we buiten heerlijk kunnen genieten van het zonnetje, is het in de woning vaak een stuk minder aangenaam. Zonder airconditioning in huis kan het een ware sauna zijn wanneer je binnenstapt. Met deze handige tips houdt jij het deze zomer lekker koel in huis.

1. Houd zonweringdoeken en gordijnen gesloten
Door de zonweringdoeken en/of gordijnen overdag gesloten te houden, kun je ‘s avonds genieten van een koele en aangename woning. Ook het stukje voor- of achtertuin kan op deze manier lekker koel gehouden worden. Zo kun je ook tijdens de warme momenten van de dag, koel in de schaduw van het buitenleven genieten.

2. Zet ramen en deuren open
De zonwering heeft de hele dag zijn werk gedaan, en wanneer de avond valt is het huis lekker koel. Zodra het ook buiten wat af begint te koelen is het tijd om de ramen (en eventueel deuren) open te zetten. Zet in iedere ruimte een raampje open om wat frisse lucht binnen te laten en de koude buitenlucht de woning te laten verkoelen. Je zou een slaapkamerraam zelfs de hele nacht open kunnen laten - vergeet alleen niet alles ‘s ochtends weer te sluiten.

3. Houd de ventilator aan
Ook een ventilator zorgt natuurlijk voor veel frisse lucht in de woning. Maar een ventilator in een reeds warme en klamme woning zorgt niet dat het ook daadwerkelijk afkoelt. Zet een fles water in de vriezer en plaats deze, zodra bevroren, voor de ventilator. Zo blaast de ventilator niet alleen de warme lucht rond, maar wordt de warme lucht afgekoeld door het bevroren water in de fles. Binnen een paar minuten zal de hele kamer lekker koel zijn!

4. Koken doe je buiten
Nu ben je natuurlijk niet zo gek om in de zomerse hitte je verwarming aan te zetten, maar toch wordt er wel gewoon veel binnen gekookt. Resultaat? Hetzelfde effect als wanneer je de verwarming op standje sauna zou zetten. Probeer dus zoveel mogelijk buiten te koken. En laten we eerlijk zijn, met dit heerlijke weer zou dat helemaal geen probleem hoeven zijn!

5. Douchen doe je ‘s avonds
Nu is het in veel gevallen logisch om ‘s avonds te douchen tijdens de warme zomermaanden; overdag zweet je namelijk meer dan normaal. Wanneer de avond valt is een frisse douche niet alleen erg lekker, maar ook een stuk logischer. Daarbij voorkom je hiermee dat de warme waterdampen de woning nog warmer maken dan het al is.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Airconditioning?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist