Goede ventilatie

Zeker in de wintermaanden

Ventilatie is het beste middel tegen mijt en vocht. Even luchten door de ramen even open te zetten, is lekker fris maar niet voldoende. Een half uur nadat de ramen weer dicht zijn, is die gezonde lucht weer verdwenen. Met constante ventilatie ben je altijd verzekerd van frisse lucht.

Tijdens de wintermaanden van het jaar hebben we de neiging om ramen en ventilatieroosters zoveel mogelijk dicht te houden en daarmee de kou buiten de deur te houden. Dit lijkt logisch, maar het zorgt er voor dat vocht in huis je woning niet kan verlaten. Teveel vocht kan zorgen voor hoofdpijn, slaapproblemen, huidklachten en longaandoeningen als astma of allergieën. Ook huisstofmijt doet het goed in de winter. De huisstofmijt woont het hele jaar in huis. In de zomer hebben we er echter geen last van omdat we dan veel buiten zijn en de ramen openstaan. Vanaf de herfst verandert dat. Ramen gaan dicht en verwarming aan. Stof achter de verwarming gaat door het huis zweven en wordt ingeademd. Zo kan bijvoorbeeld een astma-aanval ontstaan. Voor het verdrijven van huisstofmijt is goed ventileren van groot belang.

Wat het beste ventilatiesysteem is, hangt helemaal af van de toepassing. We zetten de verschillende soorten even op een rijtje voor je:

Woonhuisventilatoren zijn de centrale ventilatiesystemen waarmee meerdere ruimtes in de woonhuis kunnen worden geventileerd. Aan het systeem zijn één of meerdere buizen aangesloten die naar de verschillende ruimtes gaan voor afzuiging. Je vindt de woonhuisventilator vaak op zolder.

Een Badkamerventilator is een simpel en makkelijk te installeren ventilatiesysteem om je badkamer of wc te ventileren. Vocht is snel weg en schimmelgroei krijgt geen kans.

Boxventilatoren zijn absolute krachtpatsers. Deze worden vaak toegepast in situaties die vragen om veel capaciteit, zoals werkplaatsen, fabrieken, grote (bedrijfs)ruimtes of horecabedrijven.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Airconditioning?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist