Een hele hete zomer

hoe houd je het hoofd koel?

Kan het jou niet warm en zonnig genoeg zijn in de zomer? Of houd je vanaf pakweg half mei met argusogen de weersvoorspellingen in de gaten, en krijg je het al Spaans benauwd als je alleen al aan een hittegolf denkt? We hebben in Nederland steeds vaker te maken met hele hete zomers, en leren daar ook steeds beter mee omgaan, gelukkig. Warm, dat hebben we het nog steeds regelmatig, maar door ons leven en onze omgeving in de zomer een beetje aan te passen, komen we zelfs de warmste dagen heel aardig door.

We raken er langzaam maar zeker aan gewend


Wie de Nederlandse zomers van de laatste pakweg drie, vier jaar bekijkt, zou bijna denken dat het heel normaal is. Al die keren dat de temperatuur boven de 30 graden kwam, meerdere dagen achter elkaar. Al die hittegolven, soms zelfs een aantal achter elkaar. Temperatuurrecords die werden verbroken, water dat schaars dreigde te worden.

Het is echter niet zo dat we dit altijd al gehad hebben, en ook niet zeker dat dit vanaf nu ieder jaar zo zal zijn. Dat we steeds vaker te maken zullen hebben met behoorlijke warme periodes, daar zijn de experts wel redelijk zeker van. En gelukkig hebben de afgelopen warme zomers ons ook geleerd om hier aardig mee om te leren gaan, al overvallen de eerste echte warme dagen ons nog steeds, en is niemand dol op de befaamde ‘plaknachten’. We leren echter steeds beter om ons huis tegen de felste zonneschijn te beschermen, en zoeken zelf ook wat vaker de schaduw op om niet oververhit te raken.
 

Hoe los je het binnenshuis op?


Al kun je met een goede zonwering en het overdag gesloten houden van alle ramen en deuren de hitte een aardige tijd buiten de deur houden, uiteindelijk breekt tijdens een warme periode toch altijd het moment aan dat de temperaturen binnenshuis ook flink beginnen op te lopen. En krijg die warmte dan nog maar eens je huis uit…

De enige manier om dat te doen, behalve wachten tot de temperaturen ook buiten weer flink dalen, is door gebruik te make van een airco. Een vaste airco werkt het best, omdat deze goed in staat is om de warme lucht naar buiten af te voeren, en gekoelde lucht de ruimte in te sturen. Plaats een airco unit in iedere ruimte die je op deze manier koel wilt houden, en plaknachten behoren voor jou tot de verleden tijd. Voor veel mensen geldt dat zij bijvoorbeeld alleen de slaapkamers en eventueel de woonkamer op deze manier koelen, maar de keuze is natuurlijk volledig aan jou. Je hele huis, tot de badkamer aan toe, van airco voorzien is ook een optie.
 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Airconditioning?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist