DeLonghi ontvochtigers

Ariadry DH 300 P

De herfst- en wintermaanden zijn vaak vochtige maanden. In deze periode is de kans op een hoge luchtvochtigheid, lage temperaturen en een gebrekkige ventilatie het grootst. Overtollig vocht in huis kan leiden tot een onaangenaam en ongezond binnenklimaat.

 

 

De dagelijkse activiteiten van een gemiddeld gezin, douchen, koken, wassen en vaatwassen zijn goed voor de productie van ongeveer 11 liter vocht. Bij gebrek aan een goede ventilatie blijft het vocht hangen en slaat het neer op koude(re) plaatsen zoals een raam, een muur of een onverwarmde kamer. Condens kan leiden tot schimmelvorming, een muffe geur en een ongezond leefklimaat.

 

De Ariadry DH 300P van De’Longhi maakt korte metten met overtollig vocht en is een eenvoudige oplossing om het binnenklimaat droog te houden. Het apparaat is niet alleen nuttig in woonruimtes, maar komt ook van pas om kelders, garages, vakantiewoningen of caravans droog te houden. Een ontvochtiger bewijst ook zijn nut bij het binnenshuis drogen van wasgoed. 

 

De Ariadry DH 300P is een zeer krachtige ontvochtiger voor huishoudelijk gebruik en onttrekt tot 30 l vocht per dag aan de lucht en is geschikt voor ruimtes tot 150 m³. Het toestel heeft de volgende afmetingen (58,5 cm x 39,3 cm x 36,8 cm) en is uitgerust met wieltjes waardoor hij gemakkelijk verplaatsbaar is. Een ontvochtiger vraagt geen speciale installatie, een stopcontact volstaat.

 

De ontvochtiger zuigt de aanwezige vochtige lucht aan via een ventilator en leidt deze over een zeer koude verdamper. Daardoor condenseert het vocht en komt het in het waterreservoir terecht. De droge lucht wordt vervolgens opnieuw in de ruimte geblazen.

Dankzij de anti-vorststand presteert de ontvochtiger ook doeltreffend bij een lage temperatuur (tot 5° C).

 

 

We voelen ons het best bij een relatieve vochtigheid tussen 45% en 65%. De Ariadry DH 300P is uitgerust met een hygrostaat waarmee men zelf het gewenste relatieve vochtigheidspercentage kan instellen. De ontvochtiger treedt dan automatisch in werking op het moment dat de heersende relatieve vochtigheid hoger ligt dan de ingestelde waarde.

 

Het vocht wordt ofwel in een transparant waterreservoir (6 l) opgevangen ofwel via een afvoerslang continu afgevoerd. Dat laatste is vooral praktisch wanneer de ontvochtiger wordt gebruikt op plaatsen waar men weinig komt. Uniek bij dit apparaat is de interne pomp, die ervoor zorgt dat het af te voeren water ook omhoog kan worden gepompt en niet zoals bij een gewoon afvoerslangetje,  de natuurlijke weg naar beneden moet volgen.  De Ariadry DH 300P is een veilig toestel: bij een volledig gevuld waterreservoir stopt de ontvochtiger automatisch (Tank Control System).

 

De ontvochtiger Ariadry DH 300P maakt niet alleen korte metten met overtollig vocht in huis, maar haalt ook stofdeeltjes uit de lucht via een uitwasbaar luchtfilter.

 

De’Longhi bundelde een overzicht van de meest gestelde vragen en antwoorden over ontvochtigen in een gratis consumentengidsje. Deze informatie is te downloaden via de website. Op de website staat ook een speciale minisite rond luchtontvochtiging.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Airconditioning?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist