Airconditioning

Alle missers op een rijtje

In kantoren, bedrijfspanden en woonhuizen draait de airconditioning op dit moment volop. Airconditioning is niet meer weg te denken uit onze samenleving omdat comfortabel binnenklimaat langzamerhand een voorwaarde aan het worden is. Zeker in het bedrijfsleven is binnenklimaat een hot item, omdat dit een behoorlijke invloed heeft op de productiviteit van mensen. Helaas betekent een airco hebben niet in alle gevallen dat het ook goed toeven is.

De NVKL, branchevereniging van specialisten in klimaatbeheersing en koudetechniek, constateert dit elk jaar weer. Airconditioners die niet goed zijn onderhouden, niet goed zijn ingeregeld of in het ergste geval helemaal niet goed zijn geïnstalleerd.

Een goede koeltechnische installateur schuift niet een paar dozen naar binnen, maar berekent een aantal zaken voordat de airconditioner opgehangen wordt. Hij kijkt naar zaken als de benodigde koellast, de isolatiewaarden van muren, daken en vloeren, de inhoud van de ruimte, locatie van ramen en deuren en de aanwezige ventilatie. Je krijgt dan een installatie die bij je past en niet eentje die bijvoorbeeld een te groot vermogen heeft met tochtklachten, sterk schommelende temperaturen en hogere energiekosten tot gevolg.

Na het installeren regelt een erkende installateur de installatie goed in, dit betekent dat de airconditioning optimaal wordt ingesteld voor wat betreft comfort en energiezuinigheid. Wat je vooral niet moet doen, is zelf aan de knoppen gaan draaien of dit iemand laten doen die niet gecertificeerd is. De F-gassenwetgeving stelt verplicht dat in Nederland alleen monteurs met een F-gassendiploma, die in dienst zijn bij een F-gassen gecertificeerd bedrijf, aan koeltechnische installaties mogen sleutelen en dat is maar goed ook. Je hebt anders niet alleen kans op koudemiddellekkage, maar ook op een slecht werkende airco.

Als je gebruikt maakt van een airconditioningsysteem is het verstandig dit regelmatig te laten onderhouden. Een installatie die goed onderhouden wordt, werkt zuiniger en efficiënter, zorgt voor een beter comfort en is beter voor de luchtkwaliteit in huis. De laatste tip van het koudefront is dat het belangrijk is de temperatuur van je airconditioning niet te laag in te stellen. Een te groot temperatuurverschil tussen binnen en buiten kan leiden tot gezondheidsklachten, zoals verkoudheid. Het advies is om het temperatuurverschil tussen binnen en buiten niet groter dan 6°C in te stellen. Een paar graden koelen is voldoende en verbetert je leef- en werkklimaat al enorm.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Airconditioning?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist