Deze planten staan leuk in je inrichting

kamerplanten

Wil je iets aan je inrichting doen, maar je weet nog niet wat? Kijk dan eens verder dan meubels en accessoires. Kamerplanten zorgen ervoor dat alles een stuk frisser oogt én je krijgt er nog meer kleur door in je huiskamer ook. Reden genoeg dus om eens na te denken over welke planten het beste passen in je inrichting. Wij helpen je graag op weg met een aantal tips.

Groen én kleur: orchideeën

Wist je dat orchideeën één van de grootste plantenfamilies vormen? Er is dan ook heel veel keuze als je kiest voor deze kamerplant. Het mooiste is nog wel dat deze groene toevoeging aan je inrichting ook meteen voor kleur zorgt. Welke kleur bloemen je ook graag wilt, ze zijn beschikbaar als orchidee.

Hoe beter je een orchidee verzorgt, des te langer kun je genieten van de bloemen van deze plant. Zorg dat hij niet in het zonlicht staat, maar alleen indirect licht opvangt. Ze zijn niet veeleisend qua verzorging. Je hoeft ze niet veel water te geven, dat scheelt. Eén keer per een à twee weken water geven is voldoende om er lang van te kunnen genieten.

Geen groene vingers? Ga voor cactussen

Als je écht niet goed bent met planten, kun je altijd nog terugvallen op cactussen. Die hebben immers bewezen heel weinig verzorging nodig te hebben. Bovendien zijn ze in zoveel verschillende soorten beschikbaar dat je er een hele leuke toevoeging aan je interieur mee kunt maken.

Het klopt dat cactussen lang droog kunnen staan. Zelfs in de zomer, als ze vol in de zon staan, hoeven ze maar één keer in de maand water te hebben. In koudere perioden, of als hij niet boven de radiator staat, kan dat ook best eenmaal per drie maanden zijn. Let er wel op dat de grond goed opgedroogd is voordat je opnieuw water geeft, want anders kan er wortelrot ontstaan.

De luchtzuiverende en langbloeiende anthurium

We schreven er al eerder over: de anthurium. Dit is de ideale plant voor op kantoren door zijn luchtzuiverende eigenschappen (bevestigd door onderzoek van Wageningen University & Research) en doordat hij lang bloeit. Maar ook thuis kan hij prima staan, want hij ziet er gewoon mooi uit.

Deze flamingoplant, zo genoemd door de kleur van het hartvormige schutblad, bloeit maandenlang. Zonder dat je daar heel veel moeite voor hoeft te doen. Af en toe haal je de uitgebloeide bloemen met steel uit het schutblad en na een paar maanden heb je weer nieuwe bloeiende bloemen. Wat wil je nog meer?

Met deze tips lukt het je ongetwijfeld om je inrichting te verfraaien met een aantal mooie kamerplanten. Geniet ervan!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bloemen en planten?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist