Anthurium: langbloeiend en luchtzuiverend

Ideale plant voor werkplek

Nu thuiswerken voor veel mensen steeds meer de norm is, is het hebben van een gezonde en ergonomische werkplek in huis ook belangrijk. Kamerplanten kunnen daarbij een positieve rol vervullen. De anthurium bijvoorbeeld heeft een groot hart voor de zaak... Uit recent onderzoek door Wageningen University & Research blijkt dat de anthurium over uitstekende luchtzuiverende eigenschappen beschikt en daarmee een positieve bijdrage levert aan een gezonde leefomgeving. De kamerplant, die je herkent aan het gekleurde, hartvormige schutblad, is daarom ideaal voor op de (thuis)werkplek. Een anthurium, ook wel flamingoplant genoemd, bloeit bovendien maandenlang.


 

Getest
Via het groene blad nemen planten schadelijke stoffen op uit de lucht. Deze worden in de plant en het wortelgestel opgeslagen en afgebroken. Om heel precies in kaart te brengen wat het effect van de anthurium op het binnenklimaat is, hebben onderzoekers een laboratoriumtest uitgevoerd. Het resultaat: anthurium filtert meer dan 50% van schadelijke stoffen binnen 24 uur en bijna 100% in drie dagen. En in ruil geven de planten zuurstof af. Hoe groter de plant, hoe groter het effect. Daarnaast verbetert anthurium de relatieve luchtvochtigheid. Je hebt daardoor minder snel last van een te droog binnenklimaat.

Gezondheid
Hoe beter het binnenklimaat is, hoe beter het is voor de fysieke en psychische gezondheid. Je hebt bijvoorbeeld minder klachten als duizeligheid, hoofdpijn en hoesten. Eerdere onderzoeken tonen bovendien aan dat je prettiger voelt en productiever bent dankzij planten op de werkplek. En dat geldt natuurlijk ook voor de rest van het interieur.

Maandenlang kleur
Behalve functionele heeft anthurium natuurlijk ook decoratieve waarde. Die zit behalve in het frisgroen blad ook in de gekleurde schutblad. De meest bekende kleuren zijn rood, wit en roze maar er zijn ook tweekleurige of donkerpaarse (haast zwarte) anthuriums. In totaal zijn er maar liefst honderden soorten in verschillende formaten (van 15 tot 150 cm hoog). De echte bloemetjes zitten op de bloeikolf die uit het schutblad steekt. Een anthurium heeft een maandenlange bloeiperiode. Haal de uitgebloeide bloemen (met steel) uit de plant en binnen een paar maanden verschijnen weer nieuwe. Een anthurium kan wel drie bloeiperiodes per jaar hebben.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bloemen en planten?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist