Grohe

samen douchen

 

Ruim 40% van de Nederlanders doucht wel eens met z’n partner samen onder één douche. In het weekend vóór het slapen gaan, is het meest geliefde moment om samen te douchen. Daarna volgen bij het opstaan (één op de vijf), én voor en na het hebben van sex (beiden 10%). Negen van de tien gezamenlijke douchebeurten vindt gewoon thuis plaats. Dit blijkt uit het tweede grote landelijke douche-onderzoek van Grohe. Verder valt op dat vooral mannen ook wel graag met iemand anders dan de eigen partner zouden willen douchen, terwijl voor vrouwen geldt: met eigen partner of anders alleen.


Extra handen om te soppen

Eén op de drie mensen die wel eens samen doucht, geeft aan dit elke week wel een keer te doen. Opvallend is verder dat 8% van de mannen aangeeft dagelijks samen te douchen, terwijl dit bij vrouwen nog geen 2% is. De meeste respondenten zeggen zo’n 10 – 15 minuten samen onder de douche te staan. Gezelligheid is de voornaamste reden om samen te douchen (67%). Erotiek staat met 53% op een goede tweede plaats. De derde reden is vooral praktisch; ruim 30% van de respondenten geeft aan dat het handig is dat iemand anders je kan insoppen of scrubben.

 

Koude rug of regendouche
De mensen die altijd alleen douchen, vinden het niet handig om samen te douchen (43%) of hebben niemand om mee te douchen (29%). Het feit dat er steeds iemand naast de straal moet staan tijdens het samen douchen is de belangrijkste reden om het niet te doen (71%). Ruim 12% van de samen-douchers geeft aan speciaal een grotere douchekop (regendouche) te hebben aangeschaft om beter samen te kunnen douchen.
 

Fantaseren over Katja en buurvrouw
Mannen hebben een rijkere fantasie dan vrouwen wanneer je ze vraagt met wíe ze wel eens zouden willen douchen: het merendeel van de vrouwen wil alleen met de eigen partner en met niemand anders onder de douche. Als ze dan toch iemand moeten noemen, is Chris Zegers favoriet. Bij de Nederlandse mannen staat Katja Schuurman onbetwist op nummer één, gevolgd door Linda de Mol en Chantal Janzen op een gedeelde 2e plaats. Opvallend is verder dat mannen significant vaker dan vrouwen aangeven ook wel te willen douchen met een collega, de buurvrouw of de vriendin van z’n partner. Een geheime liefde scoort zowel bij mannen als vrouwen goed (respectievelijk 24% en 18%). Op de vraag met wie men absoluut niet onder de douche zou willen, scoren ex-en hoog en zijn mannelijke politici – vooral Balkenende en Wilders – ook niet erg in trek.

 

Kijk voor meer informatie op: www.grohe.nl

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Douchekoppen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist