Hansgrohe kranen

PuraVida

De ontwikkeling van PuraVida begon niet met een uitvoerige briefing, maar met slechts twee vragen: Wat komt na minimalisme? Wat is het alternatief voor chroom? Phoenix Design, de ontwikkelingspartner van het merk Hansgrohe, gaf daarop een duidelijk antwoord: meer vorm, meer emotie en meer wit. Met het nieuwe kranen- en douche-assortiment PuraVida ontwikkelden Phoenix Design en Hansgrohe een compleet nieuw, levendig en vloeiend design. De subtiele emotionaliteit, zachte natuurlijke vormen en helderheid van PuraVida maken van de badkamer een woonruimte waarin men volop kan genieten.

Dual-finish principe
De kleurcombinatie wit/chroom onderstreept het design en versterkt het heldere uiterlijk van de kranen en douches. Dit is mogelijk dankzij een combinatie van witte lak en glanzend chroom. De twee verschillende oppervlakken gaan perfect naadloos in elkaar over dankzij een innovatieve, hoogwaardige productietechnologie. Na het verchroomproces volgt een behandeling waarbij de witte lak wordt aangebracht op een wijze waardoor de kraan er niet alleen mooi uitziet, maar ook eenvoudig te reinigen is en jarenlang meegaat.
De levendige en vrije omgang met vormen wordt ondersteund door het geraffineerde lijnenspel. Rechte hoeken en scherpe kanten bestaan bij PuraVida niet. In plaats hiervan zijn er de vriendelijk ogende rondingen en lijnen die tot aanraken uitnodigen. De perlator verdwijnt in de uitloop, waardoor het water vanuit het niets lijkt te stromen.

De juiste combinatie
Wit werd de kleur voor het kraanlichaam van de PuraVida wastafelmengkranen en daarmee ontstond de behoefte aan bijpassend keramiek. Phoenix Design realiseerde de eerste prototypen van een bijpassende wastafel. Klaus Grohe, in april 2008 nog Voorzitter van de Raad van Bestuur van Hansgrohe AG, bracht hiermee een bezoek aan Duravit. Na de succesvolle samenwerking bij diverse badkamercollecties werd ook PuraVida een samenwerking, waarbij de complete badkamer kan worden ingericht met keramiek, meubels en baden van Duravit en kranen, douches en accessoires van Hansgrohe.

Meer vorm, meer emotie, meer innovatie!
Voor een harmonieus geheel in de badkamer biedt het PuraVida programma van Hansgrohe een ruime keuze in kranen, voor zowel opbouw als inbouw, van thermostaat tot 3-gats wastafelmengkraan tot en met een vrijstaande badmengkraan. Bijpassende accessoires en een uitgebreid doucheprogramma, bestaande uit hand-, hoofd- en zijdouches en een nieuw ontworpen, slanke staafhanddouche, maken van PuraVida het meest complete douche- en kranenprogramma van Hansgrohe.

Doucheplezier XXL
Voor puur doucheplezier zorgen de PuraVida douches: zacht afgeronde hoeken, hoogwaardige oppervlakken en de combinatie van wit en glanzend chroom zorgen voor spannende contrasten. De grootse PuraVida hoofddouche met haar ongewoon vlakke en rechthoekige vorm en breedte van 400 mm omvat de gebruiker geheel met haar doucheregen. De PuraVida douches zijn voorzien van de Hansgrohe AirPower technologie, die water met lucht vermengt, waardoor een volle, zachte doucheregen ontstaat.

Ook de PuraVida handdouche biedt hoogwaardig en luxueus douchecomfort. Maar deze nieuwe handdouche biedt meer. Met het nieuwe EasyClick systeem kan met één druk op de in de greep verwerkte knop tussen drie straalsoorten gewisseld worden. De Caresse-straal: 5 krachtige Whirl-stralen komen samen in een langzaam draaiende, maar krachtige straal die een heerlijke massage geeft, alsof er vijf vingers tegelijk over uw huid bewegen. De Rain AIR straal: een volle zachte doucheregen en een combinatie van beiden.

Duidelijk design, dat vond ook de jury van de iF Design Awards. Meteen al drie producten werden door de designexperts onderscheiden met de bekende prijs: de PuraVida wastafelmengkraan, de PuraVida hoofddouche en de PuraVida handdouche, die ook al de Design Plus Award 2009 won.

Digitaal doucheplezier
RainBrain, de nieuwe elektronische douchebesturing van Hansgrohe is ook met een gerenommeerde iF design Award onderscheiden. Deze is geheel in de stijl van PuraVida ontworpen. Dankzij het innovatieve, duidelijke touchscreen biedt dit systeem bedieningscomfort voor de douche en is de finishing touch van de PuraVida collectie. Alle exclusieve functies zijn met één vinger in te stellen en te bedienen of te programmeren, tot maar liefst vijf personen. Het aan- en uitschakelen van de douche, het kiezen van de verschillende straalsoorten, wisseldouche, watercascade of de verlichting, alles stelt u in met de RainBrain, ook het voorverwarmen van het douchewater op uw favoriete temperatuur. Dankzij de eenvoudige weergegeven pictogrammen is het bedienen van de RainBrain kinderspel. Om het douchecomfort helemaal compleet te maken, biedt de RainBrain ook de mogelijkheid uw favoriete muziek af te spelen tijdens het douchen. Deze kan eenvoudig via Bluetooth vanaf uw MP3-speler overgenomen worden.


Hansgrohe is het premium merk voor douches, badkamer- en keukenkranen, thermostaten en afvoeren binnen de internationale Hansgrohe Groep. Beloond met talrijke awards vanuit de hele wereld staan de producten van Hansgrohe voor innovatieve technologie, het hoogste niveau van functionele kwaliteit en design. Dat is de grondslag voor het succes van het merk als wereldleider op douchegebied en een van de meest toonaangevende sanitairfabrikanten wereldwijd. Met uitvindingen zoals de glijstang, verstelbare douchestralen, QuickClean anti-kalksysteem, AIR power en de EcoSmart technologie geldt Hansgrohe als innovatief leider in de internationale sanitairbranche.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Badkamerkranen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist