Hansa mengkraan

Murano X

Hoogwaardige badkamers verlangen een hoogwaardige mengkraan. De bekroonde, contactloos bedienbare HANSAMURANO X combineert een unieke uitstraling met slimme, technische functionaliteit. Bijzondere hightech-finesse: de innovatieve bewegingssensor met interessant lichtconcept.
Uit een strak geometrische, futuristische vorm stroomt zachtjes een brede en toch flinterdunne waterstraal – zoals uit een frisse bron: dat is de essentie van de HANSAMURANO X. Ze combineert urban design en een innovatieve interface met de natuurlijke rust van zacht stromend water en zet beide aspecten op een onmiskenbare manier in scène.

Bekroond designconcept
Het idee is afkomstig van de bekende designer Bruno Sacco (voormalig design-chef bij Mercedes Benz) en Reinhard Zetsche (Octopus Design), die eerder al in 2003 het vorige model HANSAMURANO hebben ontworpen. HANSAMURANO X volgt de traditie van zijn voorganger, maar interpreteert de vorm en de functie op een eigen, slimme manier.

Met een volledig contactloze bediening verenigt ze water, een compleet contactloze hightech sensor en een lichtconcept in een duidelijk architectonisch-minimalistische optiek. Daarbij verbindt de HANSAMURANO X het perfectionisme van moderne technologie met de zinnelijkheid van het oerelement. Zoals de mengkraan het vrije water vormt en cultiveert, zo beleeft en beweegt het water door de mengkraan. Het slimme samenspel tussen ego en alter ego vormt de basis van het ontwerpprincipe van de HANSAMURANO X.

De conceptionele en decoratieve kwaliteit heeft ook de jury van de Raad voor Vormgeving/German Design Council bevestigd en zo bekroonden ze de mengkraan uit het premium segment HANSA|EDITION met de German Design Award 2016.

Elegant samenspel van glas en chroom
HANSAMURANO X presenteert een harmonisch samenspel van de materialen. De opmerkelijke combinatie van chroom, glas en water geeft de mengkraan zijn karakteristieke uitstraling. Als centraal element van het buitengewoon designconcept fungeert vanuit het perspectief van de gebruiker het zwevende, rechthoekig lichaam uit chroom en glas, dat tegelijk dienst doet als bedieningselement en watertoegang. Ingekaderd tussen het verchroomde bovenstuk en de onderkant zit een glasplaat. Uit haar transparantie stroomt het water precies in een brede, aangenaam zachte en tegelijk ook flinterdunne laminaire straal in de wastafel. Dat wordt met behulp van een speciale straalvormer gerealiseerd.

Hightech: contactloze bediening en bewegingssensor
Gebruikers kunnen de HANSAMURANO X contactloos in- en uitschakelen door middel van een infraroodsensor binnen het glasvlak. Via twee sensortoetsen in het bedieningselement kan de watertemperatuur individueel worden geregeld. Een ledstrip geeft de gebruiker een visuele melding van zijn instelling.

Bovendien is de HANSAMURANO X uitgerust met een slimme licht- en bewegingssensor die in twee stappen reageert: zodra iemand de mengkraan nadert, wordt het licht van de leds geactiveerd en de glasplaat licht dan subtiel op. Als de handen dan dicht genoeg bij de infraroodsensor komen, dan illumineert het helder licht het watergordijn zolang het water stroomt. HANSAMURANO X staat voor slim comfort, pure beleving en de luxe van formele eenvoud. Daarbij blijft het verbruik van de architectonisch-minimalistische mengkraan met negen liter per minuut toch laag.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Badkamerkranen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist