Met het ontwerp van de kranenserie D.1 heeft Duravit, samen met Matteo Thun en Antonio Rodriguez een nieuw iconisch design gecreëerd. Bij de elektronische versie D.1e is daarnaast in het ontwerp eveneens de nieuwste technologie toegepast, voor nog meer gebruiksgemak. De keuze voor uiterste finesse in het ontwerp vereist een enorme precisie in het productieproces. De unieke, perfect geproportioneerde vorm wordt bereikt door de dynamisch-vloeiende overgang van een cilindrische basisvorm naar een platte uitloop. Door de duidelijke contouren en tegelijkertijd de fijne galvanische oppervlakken in chroom of matzwart, geeft D.1 onmiskenbaar een eigen, onafhankelijke sfeer aan de badkamer. In afmetingen en kleuren passen de kranen perfect bij de design badseries Viu/XViu, DuraSquare/XSquare, ME by Starck en ook bij de nieuwe Starck T-accessoires. Als onmisbare details voor het creëren van een consistent totaalbeeld zijn ook design sifons, hoekstopkranen en de waterslangen in matzwart verkrijgbaar.

Bij de tweegats-kraan D.1 is de vormgeving van de rechts geplaatste ééngreeps-hendel gelijk aan de vlakke uitloop, waardoor een duidelijk en harmonieus geheel ontstaat. Als alternatief voor de hendel heeft het model D.1z een draaigreep, die met name in combinatie met de wastafel en consoles een optimale positionering mogelijk maakt.
Bij de elektronische uitvoering D.1e, sluit de ronde bedieningsknop ook duidelijk aan bij het design van de cilinder aan de kraan. Door het grote aantal functies biedt deze variant hoogwaardig comfort en optimale veiligheid. De platte bedieningsknop met geïntegreerde LED-ring laat zich eenvoudig en intuïtief bedienen. Door de knop zachtjes aan te tikken, start of stopt de waterstraal. Naar links of rechts draaien verandert de watertemperatuur van koud naar warm en omgekeerd. Door traploos van blauw naar rood te kleuren laat de LED-ring dit ook optisch zien. Maximaal drie temperatuurwaarden kunnen afzonderlijk worden opgeslagen en via “Quick Access” direct worden opgeroepen. Een in de besturingseenheid geïntegreerde elektronische thermostaat reageert heel direct op elke verandering in het koude of warme stromende water, waardoor de gewenste temperatuur automatisch wordt aangepast en constant wordt gehouden. Bovendien zorgt een vooraf op 38 graden Celsius ingestelde beveiliging ervoor dat verbranden wordt voorkomen.

D.1e beschikt over een groot aantal functies, die gemakkelijk en individueel kunnen worden ingesteld, zoals temperatuurbegrenzing, maximale looptijd van het water, hygiëne interval, thermische desinfectie, en kleurkeuze voor omgevingslicht met de ledlichtring.

In eerste instantie worden voor D.1 en de varianten D.1e en D.1z wastafel-mengkranen aangeboden in de hoogtes M en XL. Andere modellen volgen later.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Badkamerkranen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist