Dornbracht

Plagius Award

 

Een plagiaat van de MEM driegats wastafelarmatuur van Dornbracht heeft op de Plagiarius prijsuitreiking van dit jaar een onderscheiding ontvangen. Met deze negatieve prijs worden fabrikanten en handelaren van kopieën onderscheiden en tijdens de opening van de Messe Ambiente (Frankfurt) bekend gemaakt. De laudatie tijdens de prijsuitreiking op 8 februari 2008 werd gehouden door Dr.Guido Westerwelle, voorzitter van de FDP Bondsdagfractie en Bondsdagvoorzitter van de FDP.

 

 

Het actuele voorbeeld van de MEM-plagiaat toont dat de toegepaste materialen en de verwerking bij de kopieën vaak minderwaardig of zelfs een bedreiging voor de gezondheid zijn: De instantie NRW die het materiaal test heeft met behulp van spectra-analyse vastgesteld, dat de loodwaarde van de kopie boven de 70 procent ligt van de volgens DIN 50930-6 toegestane grenswaarden. Een hoge loodwaarde in het drinkwater kan leiden tot beschadiging van het bloedbeeld en het centrale zenuwstelsel. Vooral bij kinderen is het risico verhoogd omdat zij een hogere opnamemogelijkheid van dit zware metaal hebben. Martin Polcyn, productmanager bij Aloys F. Dornbracht GmbH & Co. KG: “Dit product zou in Duitsland nooit verkocht mogen worden, omdat het loodgehalte duidelijk de toegestane waarden overschrijdt. Hier worden verbruikers opzettelijk bedrogen en een gezondheidsbedreiging wordt voor een snelle winst op de koop toegenomen. Daarnaast kosten plagiaten arbeidsplaatsen: “We kunnen ongeveer 100 nieuwe werkplaatsen in Iserlohn scheppen, als er geen plagiaten van onze kranen in de markt zouden zijn”. De in dit jaar onderscheiden plagiaat van de MEM wastafelarmatuur werd via Selectronica GmbH  uit Frankfurt  op internet via eBay te koop aangeboden. De leverancier van het plagiaat stamt uit China. Het betreft hier “Wenzhou Foreign Trade Industrial Product Co. LTD” in Wenzhou, China. De verkoop van het plagiaat kon in Duitsland middels voorlopige beschikking rechtelijk verboden worden. Martin Polcyn over de verdere handelswijze van de onderneming: “We zullen na talrijke successen in Duitsland en Europa onze maatregelen tegen productpiraterij internationaliseren en in de toekomst ook in de vermeende landen van herkomst actief worden. Hiervoor gelden zowel preventieve, alsook ondernemingsstrategische en wettelijke maatregelen. Het ontvankelijk maken en de bescherming van de verbruiker speelt verder ook een centrale rol voor ons”.

 

 

Dornbracht investeert jaarlijks ongeveer 100.000 euro in eigen patenten, merkbescherming zoals voor gebruiks- en (smaak)monsters en nog eens 100.000 euro, om rechtelijke stappen tegen productpiraten te ondernemen. Belangrijkste wens van de onderneming is om de verkoop en de productie van plagiaten tegen te gaan, om gebruikers te beschermen en om arbeidsplaatsen veilig te stellen. In 2005 (Tara Classic) en in 2006 (Giorno) ontving een plagiaat van een Dornbracht kraan de eerste plaatst bij de Plagiarius-Award.


Kijk voor meer informatie op: www.dornbracht.com

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Badkamerkranen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist