Axor

Montreux


aantallen toe. De maatschappij veranderde in een razend tempo. Naast deze ontwikkelingen groeide ook de reislust binnen Europa en keek men hoe er bij andere delen van de bevolking aan toe ging, hiervan getuigen de traditionele spa’s zoals Baden Baden, Vichy en Marienbad. Een populaire reisbestemming in die tijd voor kunstenaars, filosofen en de bemiddelde klasse was een kuuroord bij het meer van Geneve - Montreux. In deze sfeer laat Axor Montreux zich terugvinden, in een tijd van genieten, levenslust en luxe, evenals in de sfeer van exclusiviteit zoals het merk Axor dit nastreeft. Of men nu kiest voor een authentieke badkamer of voor een moderne mix van stijlen, de serie Axor Montreux kan worden ingevuld in verschillende leefomgevingen.

 

Terug in de tijd

In de snelle wereld waarin we leven maakt het een groot verschil af en toe te kunnen stilstaan en terug te denken aan het verleden, aan waarden en normen en de kunst van het leven. Stijl is een expressie van verschillende tijdperken en kan doen terug verlangen naar die tijd. De belle époque staat voor een verlangen naar een onvergelijkbare mix van simpele elegantie en luxe. Volgens Philippe Grohe, directeur van Axor, “Axor Montreux is een expressie van dit verlangen – terug in de tijd”.

 

 

Het design van de Axor Montreux collectie reflecteert de perfecte harmonie van het tijdperk rondom de wisseling van de eeuw. De designers hebben duidelijke en geometrische vormen gecombineerd met pure traditionele ontwerpen zoals elegante kruisgrepen en keramische elementen. Unieke herinneringen aan de belle époque zijn bijvoorbeeld de brugmengkranen voor de wastafel en een vrijstaande badmengkraan. De Axor Montreux producten verlenen authenticiteit door het gebruik van de oppervlaktekleur nikkel, verkrijgbaar in brushed of polished uitvoering. Net zoals in het productieproces van toendertijd worden de kranen niet uit één stuk gefabriceerd maar uit vele hoogwaardige elementen met exact op elkaar passende losse onderdelen. Op deze wijze maken de authenticiteit in design en hoogwaardigheid in de fabricage de kranen tot ware kunstwerken van een “terug gevonden tijd”. De Axor Montreux collectie bestaat natuurlijk, zoals altijd bij Axor, uit een serie perfect op elkaar afgestemde producten, van kranen tot accessoires: van wastafelmengkraan tot opbouw douchethermostaat, van zeepschaal tot scheerspiegel. Een stijlvolle maar toch op individuele wensen afgestemde badkamer is zo altijd mogelijk.

 

Oppervlakken

Axor Montreux is verkrijgbaar in drie oppervlakken: chroom, brushed nikkel en polished nikkel. Voor de eerste keer gebruikt Hansgrohe brushed nikkel en polished nikkel voor een markt buiten de Verenigde Staten. Beide oppervlakken worden geproduceerd door gebruik van de innovatieve PVD technologie. PVD staat voor Physical Vapor Deposition, dit betekent dat de coating met stoom wordt aangebracht. Dit proces wordt gekenmerkt door de verbeterde kras en corrosie bestendigheid. Prijstechnisch is brushed nikkel 30% duurder dan chroom en polished nikkel 50% duurder dan chroom.

Kijk voor meer informatie op: www.hansgrohe.nl

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Badkamerkranen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist