Badkamer renovatie?

Doe inspiratie op met deze tips!

De badkamer is een belangrijke ruimte in het huis. Je brengt er immers heel wat tijd door en je voelt je er graag comfortabel. Is het tijd voor een update van je badkamer? Of ben je net verhuisd en ben je benieuwd hoe je met een aantal aanpassingen je huidige badkamer tot een wellness paradijs omtovert? Doe inspiratie op met deze tips!

  1. Zorg voor een goede basis

Een badkamer renovatie begint bij het goed zetten van de basis. Heeft de badkamer bijvoorbeeld nog gedateerde tegels die niet bij je smaak aansluiten? Investeer dan zeker daarin. De tegels beslaan immers een groot deel van de ruimte, en die zorgen daarom ook voor een bepaalde look & feel. Geen goede basis = geen fijne badkamer.

  1. Kies een stijl en bijbehorende kleuren

Het is slim om na te denken over de stijl. Met grijs, zwart en wit creëer je een tijdloos design waar je meestal niet snel op uitgekeken raakt. Maar misschien richt je het juist liever klassiek in met tegeltjes met patronen? Of ga je voor afwerking in een felle kleur? Afwerking met hout? Het kan allemaal! Wat je ook kiest, balans is key als het aankomt op het totaalplaatje. Weet je nog niet zo goed wat je wilt? Doe dan hier badkamerideeën op!

  1. Hergebruik van elementen

Je kunt een badkamer renovatie zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. Als het vervangen van tegels een te hoge investering is, dan kun je bijvoorbeeld ook de tegels zelf schilderen met speciale tegelverf. Dit wordt ook wel een watervaste badkamercoating genoemd. En die speciale verf is bijvoorbeeld ook verkrijgbaar voor de radiator. Is het toilet nog prima maar zien de bril en de drukknop er vervallen uit? Dan kun je ook alleen die elementen vervangen.

  1. Nieuwe elementen inrichten

Sommige delen van de badkamer zijn eenmaal aan vervanging toe. Een oude wastafel, een te kleine spiegel, een kleine douchekop of een gedateerde douchebak? Allemaal zaken die je misschien wilt vervangen. Zo kan de switch naar een grotere en dubbele douchekop al een enorme verbetering zijn. Kies liever voor kwaliteit, want daar heb je op de lange termijn echt veel langer plezier van. Je kunt die oude douchebak bijvoorbeeld vervangen door een inloopdouche met glazen wand.

  1. Extra elementen toevoegen

Er kunnen verschillende redenen zijn om elementen in de badkamer toe te voegen. Misschien heb je gezinsuitbreiding gedaan en merk je dat de wasbak erg klein is of dat er niet voldoende kastruimte is. Kies voor een dubbele wasbak, dat brengt erg veel comfort. Plaats eventueel een extra kast bij. Heb je geen bad maar wil je dit wel graag? Er is vast een manier te vinden om een (klein) bad in te passen in je badkamer. Je kunt tevens een (semi-)hoekbad overwegen als je wat minder ruimte hebt.

  1. Accessoires in de badkamer

Sommige mensen kiezen voor een reine en minimalistische badkamer, maar als je van aankleding houdt dan zijn accessoires zeker het overwegen waard. Dat kan al iets kleins zijn, zoals een paar kaarsen op de vensterbank. Wat je tegenwoordig ook steeds vaker ziet zijn planten in de badkamer. Dat kan zelfs als je geen of weinig ramen hebt, met bijvoorbeeld varens, graslelie of een lepelplant. Planten zorgen voor gezonde lucht en geven je een rustgevend gevoel.

  1. Zorg voor een schone badkamer

Last but not least is een schone badkameromgeving geen overbodige luxe. Hierbij gaat het niet alleen om poetsen en opruimen, maar ook een grotere schoonmaakbeurt. Het is immers onoverkomelijk dat kalk, vuil en zeepresten zich hechten aan onder meer tegels en kranen. Ook de voegen zijn geregeld het slachtoffer van aanslag. Ga aan de slag met schoonmaakazijn. Werkt dit niet voldoende? Dan kun je ook nog een speciaal product voor het wit maken van de voegen gebruiken. Je kunt ze als het ware ‘overschilderen’.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Badkamertrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist