Trends in zonwering voor 2013

Design en comfort

De tuin als verlengstuk van je huis. Het is een trend die dit jaar nog verder zal worden uitgebouwd. Zonwering speelt hierin een belangrijke rol, want je vergroot er je woonkamer mee én creëert gemakkelijk je eigen klimaat, aldus Martin Straver van branchevereniging Romazo en trendwatcher Lieke Lamb.

Gingen we voorheen massaal op vakantie naar verre oorden, door de crisis blijven we vaker thuis. ‘In plaats van te investeren in reizen, ligt de focus op onze woonomgeving en met name de tuin,’ zegt trendwatcher Lieke Lamb. ‘Dat wordt meer en meer een buitenkamer waar we in elk seizoen op een comfortabele manier van willen genieten.’

Dealers die lid zijn van Romazo spelen op deze trend in met een uitgebreid aanbod zonneschermen die je woonkamer vergroten. Van overkappingen met ingebouwd geluid zodat je lekker naar je muziek kunt blijven kluisteren tot doeken met licht dat van kleur verandert en zonweringen met ingebouwde zonnepanelen. Vooral zwart en de verschillende grijstinten zijn de kleurtrends voor 2013.

Golden oldie
Terug van weggeweest is de parasol die dankzij een vernieuwd ontwerp niet meer inklapt of omvalt bij de eerste de beste rukwind. Ook het knikarmscherm maakt zich op voor een revival. Met geïntegreerde verlichting, terrasverwarmers en windbeveiliging verovert hij een nieuwe generatie.

Eveneens nieuw voor het merendeel van de consumenten is de binnenzonwering. Je houdt er – zonder verlies van uitzicht, door transparante schermen – ‘s zomers de hitte mee buiten en ’s winters de kou. Dat is optimale warmteregulering binnen een handomdraai, want je stuurt de zonnewering elektrisch aan met smartphone of tablet.

Revolutie in zonwering – HR zonwering
De laatste revolutie in zonwering is de door Romazo geïntroduceerde HR zonwering: een systeem dat de zonwering van je huis automatisch op zo’n manier regelt dat het klimaat in je huis in alle jaargetijden optimaal is. Een natuurlijke temperatuurbeheersing die veel gezonder is dan koeling door een airco of warmte van een kachel.

Wie overtuigd is van de vele voordelen die zonwering kan bieden, doet er goed aan om te kiezen voor een dealer die is aangesloten bij branchevereniging Romazo. Daarmee bevorder je niet alleen je eigen veiligheid, maar haal je ook het optimale uit je product.

Over Romazo
Romazo Consumenten is sinds 1923 de branchevereniging voor vakhandelaren in de zonwering en rolluiken branche. Zij behartigt de belangen van ruim 160 ondernemers die zonwering en rolluiken verkopen aan consumenten en de zakelijke markt. Belangrijke speerpunten van Romazo zijn het verbeteren van de kwaliteit en kennis binnen de zonwering- en rolluikenbranche. Om de kwaliteit te garanderen moet elk lid aan een aantal kwaliteitseisen voldoen. Romazo leden hanteren leveringsvoorwaarden die zijn goedgekeurd door de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Zonwering?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist