Somfy Smart Home producten

Bestuur ze met je stem

Somfy, specialist in smart home en het automatiseren van o.a. rolluiken, zonweringen, gordijnen en garagedeuren, kondigt vandaag aan dat de smart home systemen TaHoma™ en Connexoon vanaf nu samenwerken met Google Assistant. Dankzij deze nieuwe integratie is het nu mogelijk om al je Somfy smart home toepassingen aan te sturen met je stem. Deze samenwerking past in de visie van Somfy dat smart home-producten door iedereen en eenvoudig bediend moeten kunnen worden. TaHoma en Connexoon zijn smart home-systemen van Somfy die vanaf nu klaar zijn voor gebruik met Google Assistant.

Controller op zak
Veel mensen hebben Google Assistant al dagelijks bij zich, omdat deze standaard geïnstalleerd is op veel Android-smartphones en -tablets. De applicatie is daarnaast ook beschikbaar voor iOS-apparaten én bovendien geïntegreerd in verschillende Google-producten zoals Google Home en de Google Home Hub. Dit betekent dat wanneer je gebruik maakt van één van deze producten, je direct kan beginnen met het aansturen en instellen van smart home-producten die via Somfy TaHoma™ of Connexoon verbonden zijn.

Mark Pekelharing (Manager smart home bij Somfy) verwacht veel van de integratie met Google Assistant: “Steeds meer mensen maken gebruik van spraakbesturing en merken hoe dit het leven makkelijker maakt. De gordijnen openen of de muziek aanzetten is nu met één oproep gebeurd.”

Stand alone of scenario?
Somfy biedt gebruikers de mogelijkheid om zelf scenario’s in te stellen waarmee met één opdracht , meerdere acties in werking treden. Zo laat je bijvoorbeeld lampen uitgaan, sluiten je gordijnen en gaat je zonwering dicht wanneer je de eenvoudige opdracht geeft: ‘Start scenario Film Kijken!’

Naast het uitvoeren van je persoonlijke scenario’s is het mogelijk om individuele smart home toepassingen aan te sturen via Somfy, in combinatie met Google Assistant. Hierdoor is het nu nog makkelijker je gordijnen te sluiten of je verlichting te bedienen. Uit veiligheids- en privacy-overwegingen zijn bepaalde zaken, waaronder je garagedeur of dakramen niet direct te openen via Google Assistant. Zo weet je zeker dat onbevoegden niet van buitenaf, zonder jouw toestemming de controle over de toegang tot jouw huis overnemen.

Meer samenwerkingen
De samenwerking met Google Assistant is onderdeel van Somfy’s strategie waarbij smart home producten steeds toegankelijker worden en openstaan voor integratie met producten van andere merken. Naast de samenwerking met Google Assistant werken Somfy's smart home systemen ook samen met onder andere Amazon Echo en de smartphone-applicaties Olisto en IFTTT.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Zonwering?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist