Last van de warmte?

Zo houd je je huis koel!

 

Er gaat niets boven het opstaan op een heldere, warme ochtend. De vogels fluiten en de zon schijnt door het raam. Het duurt echter niet lang voordat de gordijnen dicht moeten, want met aanhoudende hoge zomertemperaturen kan ook de temperatuur in huis onprettig worden. Naast klimaatveranderingen spelen ook energiebesparende maatregelingen zoals de goede isolatie van woningen hierbij een belangrijke rol. Zonwering kan dan helpen directe zonnewarmte tegen te houden.

Als de warmte in huis hangt, kan het moeilijk zijn om de slaap te vatten. Het resultaat? Lange, warme en klamme nachten, zwetend en woelend in bed of misschien zelfs dolen door het huis, waardoor je wellicht niet aan je 6 à 8 uur slapen komt. We weten allemaal dat goed slapen essentieel is voor onze gezondheid en daarom is het van belang om maatregelen te treffen tegen de opwarming van je huis. De afgelopen weken waren de mobiele energie slurpende airco’s dan ook niet aan te slepen en vaak zelfs uitverkocht. Het toepassen van deze apparaten druist echter in tegen alle maatregelen die we nemen om ons energieverbruik juist te verlagen en de uitstoot van CO2 te verminderen. Maar wat is dan wel het antwoord?

"Als je de temperatuur in huis aangenaam wilt houden, dan is het belangrijk om tijdens warme dagen ramen en deuren gesloten te houden en de zon tegen te houden voordat deze het glas van het raam bereikt. Het effectiefste is het dan om externe zonwering toe te passen. Gewoon een gordijn dicht doen is niet voldoende," vertelt Jolanda de Gooijer, Product Groep Manager bij daglichtspecialist VELUX.

Energiezuinige en milieuvriendelijke oplossing
Door een buitenzonwering of rolluik overdag gesloten te houden blijft de directe zonnewarmte buiten. Wanneer de lucht ‘s avonds afkoelt doe je de zonwering weer naar boven en laat je het huis doorluchten. Warme lucht stijgt omhoog en daarom werkt een dakraam erg effectief om gedurende de nacht de warmte uit de woning te verdrijven door het binnenlaten van koelere zomernachtlucht. “VELUX rolluiken houden overdag wel 87% van de zonnewarmte tegen. En door ’s avonds ramen op de begane grond en dakramen op zolder tegen elkaar open te zetten, laat je koele lucht binnenkomen en trekt de warme lucht op een natuurlijke manier door het dakraam weer naar buiten. Zo voorkom je overdag overhitting en zorg je ’s avonds dat je woning afkoelt naar een acceptabel niveau,” vervolgt De Gooijer.

Automatische natuurlijke koeling
Om helemaal geen omkijken te hebben naar het klimaat binnenshuis kun je dit ook automatisch laten regelen. Het VELUX ACTIVE systeem kan worden gekoppeld aan je elektrische VELUX dakraam of rolluik waardoor deze automatisch open of dicht gaat wanneer de sensoren dat aangeven. “VELUX ACTIVE kan geheel zelfstandig denken én handelen. Slimme klimaatsensoren monitoren de temperatuur, luchtvochtigheid en CO2-concentratie in huis en instrueren het systeem aan de hand van lokale weersverwachtingen om de dakramen en rolluiken te openen of te sluiten zonder jouw tussenkomst. Maar je kunt ook altijd zelf opdrachten blijven geven via je smartphone of tablet zodat de controle altijd bij jou blijft liggen,” aldus De Gooijer. De meerprijs van een elektrische bediening is nagenoeg gelijk aan de prijs van een mobiele airco, met als voordeel dat dit systeem het hele jaar door zorgt voor extra gemak en comfort en geen of nauwelijks elektriciteit verbruikt.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Zonwering?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist