'Hor' eens even

deze tip helpt jou én de natuur

Wist je dat de insecten populatie de afgelopen 25 jaar met maar liefst 75% is afgenomen? De oorzaak hiervan ligt voornamelijk bij het gebruik van bestrijdingsmiddelen. Wij vertellen je hoe je beter voor je huiselijke omgeving en de natuur kunt zorgen!

Zoals je misschien in de aflevering het programma Eigen Huis & Tuin bij RTL 4 (14 maart 2020) hebt gezien, hebben we een gigantisch insectenhotel gebouwd. Ieder insect heeft een rol in de natuur. Ze zijn nuttig, dus moeten we ze beschermen. Maar het liefst toch wel buiten - en niet binnen. 

We zijn al gauw geneigd onze keukenkasjes en hoekjes in huis te bewapenen met mierenlokdoosjes en andere bestrijdingsmiddelen. Veel beter is het om te zorgen dat je de insecten in de eerste instantie al buitenshuis houdt, in plaats van ze uit te roeien. Nu snappen we dat niet iedereen evenveel plek om net als wij een insectenhotel te bouwen. Daarom vertellen we je graag wat je wél kunt doen.

Feeling hot!
De warmere maanden komen er weer aan en dus is het tijd om de ramen en de deur naar de tuin of het balkon weer wat vaker open te zetten. Een heerlijk fris windje door het huis zonder dat je allerlei insecten mee naar binnen neemt? Door gebruik te maken van horren zorg je ervoor dat je huis gezond en natuurlijk geventileerd wordt en op deze manier bescherm je ook nog eens de insecten.

Superkracht: onzichtbaar!
Oude, stoffige, lelijke horren zijn verleden tijd. Met deze horren zit je sowieso gebakken, ze zijn transparant, verkrijgbaar in vele RAL kleuren, beschikbaar in ieder wenselijk formaat én gemaakt van gerecyclede materialen.

Maar dat zijn niet alle voordelen...

Hooikoorts is één van de meest voorkomende allergieën en op warme, winderige dagen kunnen er miljoenen pollen in de lucht zweven. Argh, dat zijn nu precies de dagen waarop het heerlijk is de ramen open te zetten. Gelukkig is er een oplossing: horren gemaakt van speciaal pollengaas. Buiten de functionaliteit zijn deze horren ook nog eens transparant én lucht doorlaatbaar.

Waar wacht je nog op? Neem snel een kijkje op de website van Unilux en laat je inspireren! Nog meer doen voor de insecten? Bouw dan zelf een insectenhotel! Bekijk de uitzending van Eigen Huis & Tuin en de bouwinstructies hier www.unilux.nl/beschermdeinsecten

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Zonwering?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist