Uw woning toekomstbestendig maken?

ooit is het zo ver

Naarmate u ouder wordt, zult u langzamerhand merken dat taken die vroeger vanzelfsprekend waren steeds lastiger worden. Denk daarbij aan kleine dingen, zoals het gebruiken van een trapje om iets uit een hoog keukenkastje te pakken of simpelweg het oprapen van de post op de vloer bij de voordeur. Het is voor veel mensen een kwestie van tijd voordat traplopen een probleem vormt.

Maar wanneer begint u met het aanpassen van uw huis voor later? Is het verstandig om de klachten voor te zijn of pas aanpassingen te doen zodra het nodig is? En zo ja, welke aanpassingen doet u dan, zonder dat uw woning eruit komt te zien als een verzorgingstehuis? Gelukkig bestaan er legio subtiele en hypermoderne hulpmiddelen en gadgets die ervoor kunnen zorgen dat u in alle comfort thuis kunt blijven wonen en misschien wel nooit meer hoeft te verhuizen, een droom voor vele ouderen!

Thuis blijven wonen?
Woont u momenteel erg mooi en bent u helemaal tevreden met uw huis, woonomgeving en de mensen om u heen? Dan ligt de beslissing om voor altijd in uw huidige woning te blijven wonen voor de hand. Die keuze kunt u dus gewoon al maken als u nog een gezonde en vitale vijftigplusser bent! Om uw wens te realiseren zijn woningaanpassingen meestal onvermijdelijk. Aanvankelijk zijn deze aanpassingen onopvallend en subtiel, zoals het vervangen van kranen door licht bedienbare mengkranen met één greep, het aanbrengen van een opvangbakje voor de post of het vervangen van planken door lades in moeilijk bereikbare keukenkastjes. Soms is een grotere aanpassing noodzakelijk, bijvoorbeeld het verbreden van een gang, deurpost of het verwijderen van drempels. Vaak wordt de badkamer ook grondig aangepakt. Hiervoor kan een aannemer ingeschakeld worden.

Populaire woningaanpassingen en hulpmiddelen
Wat zijn de verschillende mogelijkheden en welke aanpassingen zijn eigenlijk nodig om nog lang thuis te kunnen blijven wonen? We zetten ze van klein naar groot op een rij:

* Extra of betere verlichting
* Draadloze deurbel met video-intercom
* Drempelhulp
* Wandbeugels
* Antislipmatten en –vloer Toiletverhoger
* Douchekruk
* Instapbad/inloopdouche
* Traplift

Een groot deel van de bovenstaande maatregelen kunt u zelf aanschaffen en (laten) monteren. Een traplift vereist echter meestal maatwerk en is meestal de duurste aanpassing, maar biedt wel een ongeëvenaard gemak. Op deze manier houdt u de bovenverdieping immers bereikbaar als dat vanwege lichamelijke klachten niet of nauwelijks meer gaat. Wist u trouwens dat het aanschaffen van een gebruikte traplift een aanzienlijk voordeliger optie is? Zo komt een traplift voor velen toch binnen bereik.

Vergoedingen en subsidie
Goed nieuws, want als u uw woning toekomstbestendig wilt maken hoeft u niet altijd alleshelemaal zelf te betalen. Via uw gemeente heeft u mogelijk recht op een bijdrage of voorziening vanuit de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). Komt u niet in aanmerking voor een vergoeding, of vindt u de inkomensafhankelijke bijdrage te hoog? Dan kunt u wellicht een beroep doen op de Blijverslening, een overheidslening tegen aantrekkelijke rentetarieven die in een aantal gemeenten beschikbaar is. Informeer in ieder geval eerst bij uw gemeente, want de kans is groot dat u een traplift vergoeding kunt krijgen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Zelfredzaam wonen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist