Langer thuis wonen

wel zo prettig

Tegenwoordig zijn er veel technische hulpmiddelen in huis die het wooncomfort aanzienlijk verbeteren. Met name 55-plussers hebben hier behoefte aan en in vele gevallen is dit noodzakelijk om zelfstandig thuis te blijven wonen. De automatisering van uw woning heet domotica. Hoe werkt domotica? En wat maakt dit zo populair onder thuiswonenden ouderen? U leest het hier.

Ouderen steeds moderner
De technische ontwikkelingen blijven bij de ouderen niet onopgemerkt. Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat ouderen steeds moderner zijn ingesteld. Dit is terug te zien in de forse toename van het internet gebruik onder ouderen en de bekendheid met de nieuwste technische snufjes. Dit betekent ook dat ouderen steeds moderner gaan wonen. Bijvoorbeeld het sluiten van gordijnen hoeft niet meer handmatig te gebeuren. Dit kunt u opvangen met domotica.

Domotica
Domotica is de integratie van techniek in een woning met als doel het verbeteren van het wooncomfort, de veiligheid, de mobiliteit en zelfs het besparen van energie. Oftewel het verbeteren van wonen en leven. Domotica is een breed begrip en is er in allerlei soorten en maten. Van kleine goedkope aanpassingen als een rookalarm tot het in de puntjes integreren van techniek in uw complete woning.

Wooncomfort
Uw woning moet een plek zijn waar u zich ontspannen en comfortabel voelt en onbezorgd kunt wonen. Naarmate u ouder wordt, zijn er wellicht fysieke beperkingen die uw leven kunnen beïnvloeden. Wanneer u slecht ter been bent, is het bijvoorbeeld al een hele opgave om uw gordijnen te sluiten, traplopen of überhaupt uzelf te verplaatsen binnen uw woning. Om het wooncomfort te verbeteren kunnen technische hulpmiddelen daarbij helpen.

Toepassingen verbeteren wooncomfort

Automatische huisbesturing van ramen, gordijnen, lichten en meer.

Temperatuur in uw huis op afstand bedienen.

Bewegingsschakelaars.

Infrarood kranen en toiletbediening.

Ook kunt u denken aan het automatisch aan zetten van de oven waardoor u niet zelf op en neer hoeft te lopen om de oven te laten voorverwarmen.

Veiligheid
Uit onderzoek is gebleken dat ouderen zich regelmatig onveilig voelen, ook in eigen huis. Dit is met name te wijten aan de forse toename van inbraken. Door een raam vergeten te sluiten in de nacht kunnen ongewenste bezoekers uw woning gemakkelijk betreden. Voor waakzaam wonen zijn er een aantal vormen van huisautomatisering waardoor u zich een stuk veiliger voelt in uw eigen huis.

Toepassingen veiligheid

Een raammelder die aangeeft of alle ramen goed gesloten zijn.

Videoterminal bij de voordeur om te zien wie er voor de deur staat.

Bewakingscamera’s rondom het huis

Bewegingsmelders in combinatie met een stroboscoop voor het afschrikken van inbrekers.

Rookmelders die u tijdig alarmeren bij brand.

Energiebesparing
Naast een veilige en comfortabele woning draagt huisautomatisering ook bij aan een energiezuinige woning. Zo kunt u tijdschakelaars gebruiken voor efficiënt gebruik van uw technische apparatuur. U bepaalt zelf wanneer een apparaat ingeschakeld en uitgeschakeld wordt. Een ander voorbeeld is zoneregeling. Hiermee kunt u eenvoudig de temperatuur instellen per ruimte in uw woning. Zo voorkomt u onnodige stookkosten in ruimtes waar u niet aanwezig bent.

Meer weten over energiebesparing in huis?
Neem dan contact op met een 5-stererenspecialist, ze staan u graag te woord en geven u altijd het beste advies in uw situatie.

U staat als klant bij hun centraal en ze gaan pas weg als u 100% tevreden bent.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Zelfredzaam wonen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist