Hulpmiddelen voor thuis

Verhogen comfort en veiligheid

Je woning moet een plek zijn waar iedereen zich ontspannen en comfortabel voelt en onbezorgd kan wonen.  Door ouderdom, ziekte of wellicht een ongeval, zijn er wellicht fysieke beperkingen die een bepalende invloed hebben op je leven. Wanneer je slecht ter been bent, is het bijvoorbeeld al een hele opgave om de trap op en af te lopen. Ook opstaan uit een stoel of bed kan voor problemen zorgen. Om het wooncomfort te verbeteren, zijn er talloze hulpmiddelen te verkrijgen.

Sta-op stoelen
Op het moment dat je moeite krijgt met opstaan, kan een sta-op stoel een handige uitkomst zijn. Een sta-op stoel is een handig hulpmiddel voor thuis voorzien van een elektromotortje dat er na een druk op een knop voor zorgt dat de stoel iets omhoog gaat en licht naar voren kantelt. Hierdoor is het stuk gemakkelijker om op te staan uit de stoel. Door fysieke klachten als gevolg van ouderdom of een beperking kan bij sommige mensen de balans in de romp verminderen. In staande positie bevindt het lichaamszwaartepunt zich boven de voeten, want die vormen het vlak waar we op steunen. Gedurende het zitten ligt dit zwaartepunt boven het steunvlak van de stoel. Tijdens het opstaan gaat het zwaartepunt richting het nieuwe steunvlak, dus richting de voeten. De stoel kantelt naar voren, waarna de gebruiker zich gaat strekken naar een staande positie.  Ook hierin geeft de stoel hulp. De sta op stoel gaat omhoog zodat het lichaam al meer in gestrekte positie komt. De kantelfunctie van sta-op stoelen zorgt er  uiteindelijk voor dat er bij het opstaan geen hulp nodig is van bijvoorbeeld een mantel- of thuiszorger. Hierdoor wordt de zorg ontlast en kan er langer zelfstandig gewoond worden in de eigen, vertrouwde omgeving. De stoelen zijn volledig in te stellen naar de persoonlijke zitwensen van de gebruiker. Iedere persoon heeft namelijk een andere zithoogte en -diepte, zithoek, armleghoogte en lendenondersteuning nodig. Door dit allemaal perfect op elkaar af te stemmen, is niet alleen het opstaan een stuk gemakkelijker, maar zit de stoel ook nog eens heerlijk comfortabel. Sta-op stoelen zijn niet alleen comfortabel, maar ook in de meest uiteenlopende kleuren en bekledingen te verkrijgen. Hierdoor is er altijd een stoel te vinden die bij de rest van je interieur past.

Gemak haal je zo in huis
Wellicht ben je tijdelijk wat minder mobiel en afhankelijk van een rolstoel of krukken? In dat geval zijn er handige hulpmiddelen te leen om je bijvoorbeeld wat gemakkelijker over een drempel te verplaatsen. Ben je bedlegerig? Dan kun je speciale in hoogte verstelbare verpleegbedden in huis halen. Denk daarbij ook aan de vele extra mogelijkheden, zoals een papegaai om je omhoog te trekken of speciale medische matrassen om het liggen een stuk prettiger te maken. Ook voor dagelijks activiteiten als baden, douchen en een gang naar het toilet zijn er verschillende opties. Met een douchestoel of -kruk, kan je onbezorgd en ontspannen douchen zonder dat je moeite hoeft te doen om op de been te blijven. Deze zijn inklapbaar en zelfs rijdend te verkrijgen. Een badplank biedt hulp tijdens het in en uit bad stappen en maakt de intieme hygiëne gemakkelijker. Andere comfort en zelfs veiligheid verhogende artikelen kunnen een boodschappentrolley, SOS ketting, of armband, speelkaarthouder, reumapen of extra luide deurbel zijn. Zelfstandig koken kan bevorderd worden met meest uiteenlopende attributen die de veiligheid en het comfort alleen maar verhogen. Hulpmiddelen voor in huis hoeven natuurlijk niet alleen iets te maken te hebben met ouderdom en aanverwante kwaaltjes. Ook bij een blijde gebeurtenis als een verwachting kan het nodig zijn om kraamartikel te lenen. De laatste weken van een zwangerschap kunnen namelijk erg zwaar zijn en handige hulpmiddelen als een rugsteun, bedverhogers, en ondersteken kunnen deze bijzondere periode net wat aangenamer maken. Bovendien heet iedere Nederlander recht op een kosteloos verpleegpakket dat door de zorgverzekeraar vergoed wordt. Dat laatste geldt overigens voor vrij veel hulpmiddelen. Je kan er voor kiezen te huren of te lenen. Bij alle zorgverzekeraars is informatie in te winnen over vergoedingen en andere mogelijkheden. Zo kan je onbezorgd en beschikken over de hulp die je op dat moment het hardste nodig hebt.  Bovendien kunnen veel items dezelfde dag nog thuisbezorgd en, indien nodig, geïnstalleerd worden.
 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Zelfredzaam wonen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist