Let’s TALK ABOUT…

de Woonbeurs 2013

Ook dit jaar gingen wij ‘Woonbeursproof’ naar de RAI in Amsterdam: sneakers aan de voeten, flesje water in de tas en iPhone in de hand. Alhoewel het oppervlak van de beursvloer dit jaar wat kleiner was, hebben we zeker een paar leuke woontrends gespot.

Eigen wijze
Het wordt je wel heel makkelijk gemaakt om je eigen stijl door te voeren in het interieur. Van tape en stempels tot vintage camera’s en stickers voor op je voorraadpotten; op het internet is alles te vinden. De kleine stands van webshops als A Day With Kate, Gewoon Chic en Deens waren dan ook bijzonder populair. De ‘woonhuizen’ van ariadne at Home en 101 woonideeën waren ook lekker eigenwijs: verse bloemen met een plakbandje op de muur, origami-vogeltjes in kippengaas en geborduurde stoelen.

Wand-it
Je muur kun je eenvoudig een andere look geven met nieuw behang, maar nu kun je zelfs elke dag of week van look wisselen. Met Groovy Magnets creëer je zo vaak je wilt een nieuwe muur; plak het magneetbehang met behanglijm op de muur en maak met magneten en foto’s de mooiste creaties. WE WAND IT!

Ambachtelijk mooi
Massaproductie lijkt het te verliezen van de traditionele ambacht. Bedden, stoelen en wastafels leken direct van de boom te zijn gekapt en gaven het idee dat je een ‘one of a kind’ stuk in handen had. Op de stand van Dutch Dilight stonden houten lampen met wollen kappen die niet alleen sfeervol in huis staan, maar ook direct uit het bos leken te komen. Ethnicraft overtuigde de bezoeker met sfeervol ingerichte kamers en diversiteit in hout.Greetje247
Hoezo ambachtelijk? Alle tassen, portemonnees en andere accessoires van alittlecowsdream worden handgemaakt. Er zijn een aantal verschillende modellen en acht natuurlijke kleuren waaruit gekozen kan worden. Elke tas heeft een origineel oormerk met daarop de naam van de tas en een uniek volgnummer. Wij waren direct fan van Greetje247!

De barn
Je kon er letterlijk niet omheen: de ‘barn’ van vtwonen. In deze twee verdiepingen tellende boerderij zag je het ambachtelijke werk letterlijk terugkomen. Op de begane vloer werden T-shirts en tassen bedrukt en was men druk bezig met het maken en beschilderen van servies. Alhoewel je de inrichting van de barn misschien niet een-op-een kan doorvoeren in je interieur (lees: bezemstelen aan het plafond en een groentetuin op het dak) was het absoluut een inspiratiebron voor in eigen huis.

Sober
De tegenhanger van alle tierlantijntjes die we zagen, was soberheid. Veel stands hadden geen felgekleurde toeters en bellen, maar een rustige inrichting met een minimaal aantal producten. Naast natuurlijke materialen, zagen we bij hen vintage en pastelkleuren. Wil je rust en balans in je interieur? Kies voor less, want dat wordt dan zeker more!

Tweet tweet
Niet alleen op Twitter kan er getweet worden. Ook in je interieur zijn er volop tweet mogelijkheden. Overal waar je keek zag je vogels terugkomen. Op behang, kussens, sjaals en als beeldje in vogelkooitjes, onder of zonder een stolp. Er is geen twijfel mogelijk: the bird has landed in het interieur!

Door TALK ABOUT PR & Communicatie

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist