Creëer je eigen woontrend

met kleine aanpassingen

Creëer met kleine aanpassingen je eigen woontrend
Soms ben je ineens uitgekeken op je interieur. Je kijkt om je heen in de woonkamer, keuken of studeerkamer en denkt bij jezelf: Deze kamer kan wel een update gebruiken. Daarvoor hoeft echt niet hele interieur op de schop. Dat handige grote bureau in je werkkamer moet je natuurlijk gewoon laten staan. En die gezellige eettafel waar je met het hele gezin van het diner geniet hoeft echt niet weg. En dat geldt ook voor de antieke kast van oma die zo prachtig past in dat gezellige nisje in de woonkamer. Maar je kunt het interieur wel restylen en daar is soms niet eens zo heel veel voor nodig.

Maak een plan van aanpak
Wil je een kamer opnieuw gaan inrichten maak dan eerst een plan van aanpak en eventueel een begroting. Wil je de muren opnieuw schilderen? Dan moet de kamer leeg, althans, dat werkt wel zo gemakkelijk. Dat geldt natuurlijk ook als er een nieuwe vloer in moet. Wil je alleen kleine aanpassingen doen dan is er wellicht niet zo’n grondige aanpak nodig. Want ook met een paar leuke accessoires kun je soms al een heel andere sfeer maken. De verlichting is bij voorbeeld erg belangrijk. Kies je voor hard or zacht, voor wit of een softe kleur. Moet je genoeg licht hebben om bij te kunnen werken of lezen of is dit niet nodig. Dit zijn allemaal vragen die je voor jezelf moet beantwoorden voordat je aan de slag gaat. En last but not least: wat is het beschikbare budget. Moet je daar perse binnen blijven of is een kleine overschrijding toegestaan.

Werk zo gestructureerd mogelijk
Als de hele kamer moet worden gerestyled is het belangrijk gestructureerd te werken. Schuren en daarna verven zijn dingen die eerst moeten gebeuren. Als de vloer ook wordt vervangen kun je de oude vloer tijdens het schilderen en witten van het plafond laten liggen. Daarna vervang je de vloer en kun je met de inrichting aan de slag. Het ophangen van lampen, muurdecoratie en dergelijke doe je pas als de meubels staan zodat je de plaats goed kunt bepalen.

De finishing touch
En dan de finishing touch. Want de nieuwe kamer moet natuurlijk wel iets krijgen waardoor het jouw kamer wordt. Of die van je kind, of je partner. En dat doe je door het aanbrengen van opvallende muurstickers. Deze zijn in allerlei vormen verkrijgbaar. Met bloemmotieven, dierenfoto’s, grappige cartoons of een pakkende tekst. Je kunt vaak ook een eigen tekst op een muursticker laten zetten. Zo kun je bij voorbeeld jouw levensmotto of een regel uit jouw favoriete liedje op de muur zetten. Een unieke decoratie die verder niemand heeft.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist