colour blocking

De interieurtrend van deze zomer

Je hebt er vast al over gehoord of gelezen: colour blocking: de interieurtrend van deze zomer. Een interieurtrend die vrolijkheid en lef uitstraalt: het gebruik van 2 of meer vrolijke, felle kleuren naast elkaar in grote vlakken in je interieur om zo contrasten te creëren. Denk aan grote vlakken als gekleurde muren, maar ook bijvoorbeeld aan grote gekleurde meubels of kunstobjecten. En dit alles gecombineerd met strakke belijningen, grafische dessins en kleurrijke accessoires.

 
Foto: Eijffinger

Eerst in de mode, dan in het interieur..
Net als bij de meeste interieurtrends is ook deze trend komen overwaaien uit de mode (denk maar aan de bloemetjes en prints van de afgelopen jaren). Vorig jaar zag je op de catwalk al bonte kleurencombinaties waar je soms misschien al even bij moest slikken. Nu staan de interieurwinkels en woonbladen er vol mee. En zo zullen de fluorkleuren uit de mode van nu, waarschijnlijk volgend jaar ook (nog duidelijker) in het interieur terugkomen.

Bij colourblocking gaan we niet meer voor de veilige weg met beiges en crèmes gecombineerd met 1 accentkleur. Nee, in plaats daarvan combineren we contrasterende, felle kleuren, bijvoorbeeld fuchsia roze met felrood of knalgeel met appeltjesgroen. Een beetje lef moet je inderdaad wel hebben wil je deze trend goed doorvoeren in huis. Maar wil je niet meteen je muren schilderen? Haal dan bijvoorbeeld bij de bouwmarkt een mdf-plaat op de maat van je muur en schilder die aan beide zijden in een felle kleur. Zet deze voor een van de wanden in je kamer en als je de kleur zat bent draai je hem gewoon om. Zo kun je eens kijken of deze trend uberhaupt wat voor je is. Houdt de basis van je interieur in ieder geval altijd wit, zodat de kleuren er meer uitspringen.

Mini-colourblocking
Maar je kunt ook nog voorzichtiger beginnen en uitproberen door middel van ‘mini-colourblocking’: in plaats van grote kleurvlakken kies je voor kleine colourblocks: bijvoorbeeld door een grote hoeveelheid felgekleurde kussens te combineren op je bank, de deuren van je keukenkastjes allemaal een andere kleur te schilderen, de boeken in je boekenkast op volgorde van kleur te zetten, een set van een aantal verschillend gekleurde poefjes of eetkamerstoelen door elkaar heen te gebruiken, verschillende felgekleurde vazen of kaarsen te combineren of bijvoorbeeld een bontgekleurd vloerkleed onder de bank te leggen. En wil je echt voor veilig gaan, maar spreekt deze trend je wel aan, probeer het dan eerst uit in een ruimte waar je niet zo vaak komt, zoals het toilet of de hal.

Doe wat bij jou past
Lastig om te kiezen welke kleuren bij jou passen? Een moodboard maken kan je daarbij helpen. Pak een stapel oude tijdschriften en scheur, zonder erbij na te denken, alle plaatjes uit waar jouw aandacht door getrokken wordt. Je zult uiteindelijk een rode draad ontdekken in de kleuren in de door jouw gekozen beelden. Dat zouden dus mooie kleurencombinaties zijn, om jouw colourblocking mee te starten. En misschien kom je tot de conclusie dat je steeds beelden zonder kleuren kiest. Dat kan. Dan is colourblocking misschien niets voor jou.. en zal een volgende interieurtrend wellicht weer beter bij je passen. Het belangrijkste is, dat jij je huis zo inricht dat jij je er goed bij voelt. Dus trend of geen trend. Doe waar jij gelukkig van wordt en dat wat jou doet glimlachen.

Nieuwsgierig geworden zoek dan snel een specialist bij u in de buurt!

Met speciale dank aan Yolanda van Zuijlen / YoY Styling en interieuradvies

Foto: VT Wonen

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Interieurstyling?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist