Vlooien

Wat kun je er tegen doen?

Wie een hond of kat in huis heeft, weet er alles van. Het gaat dan natuurlijk over de problemen die vlooien met zich mee brengen. Daar doe je het liefst natuurlijk iets aan. Je kunt een aantal stappen ondernemen. In de eerste plaats is het bijvoorbeeld slim om dagelijks te stofzuigen wanneer je voor het eerst een vlo ontdekt. In dat geval zorg je ervoor dat de eitjes en larven geen kans krijgen om zich verder te ontwikkelen. Daardoor kan je de plaag gemakkelijk beperken. Dit is alvast een goede eerste stap in de bestrijding.

De bestrijding aan het werk zetten

Wanneer de plaag al wat groter is, dan kan het zijn dat het stofzuigen eigenlijk al geen zin meer heeft. In dat geval is het beter om professionals aan het werk te zetten. Wie dit doet, kan er zeker van zijn dat alle vlooien, eitjes en larven worden weggenomen. Daarom is de bestrijdingsbrigade ook een belangrijke partner als het gaat om de strijd tegen vlooien. Met de toepassing van professionele bestrijding is te zorgen dat in één keer alles weer schoon, hygiënisch en veilig is. Dit is een belangrijke stap om te zetten hierin.

De dieren goed schoonhouden

Wanneer de basis is gelegd voor een schone omgeving voor de dieren, is het ook zaak om de dieren zelf goed schoon te houden. Daarom is het aan te raden om ze goed te kammen met een vlooienkam. Wie dit slim aanpakt, doet het kammen buiten. Zo komen de eitjes en larven ook niet binnen. Alles wat in de kam blijft hangen is gelijk te doden door de kam in heet water, eventueel met wat schoonmaakmiddel, te houden. Op die manier kan worden voorkomen dat er in huis een plaag alsnog uitbreekt na het werk van de bestrijding.

Het gebruik van insecticide

Het kan ook slim zijn om zelf insecticide te gebruiken. Let wel goed op welk middel je gebruikt en op welke manier je dit doet. Uiteindelijk blijft het wel een bestrijdingsmiddel. Je wilt dus niet jezelf, je gezin of je huisdieren in gevaarlijke situaties brengen. Voor je hieraan begint, is het wel slim om eerst voor goede voorlichting te zorgen. Het is wel de juiste manier om te zorgen dat de vlooien die al uitgekomen zijn en in huis rondspringen aan hun einde komen. Op die manier kan je snel een definitief einde maken aan de hinder ervan.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist