Velvet fauteuil en eetkamerstoelen

comfort en luxe in huis

Het kan je vast niet ontgaan zijn, velvet in huis! Onder interieurliefhebbers is deze trend razend populair. Velvet is terug, en dit mag gezien worden in je hele interieur! Denk aan mooie velvet eetkamerstoelen aan de eettafel of een luxueuze velvet fauteuil in die lege hoek in je woonkamer! In deze blog geven wij tips hoe velvet te combineren is in je interieur en geven uitleg wat het nou eigenlijk precies is.

Trend; Velvet, velours & fluweel

We benoemden het al even. Velvet is terug van weggeweest! Zowel in de mode- als interieurwereld is velvet populairder dan ooit en een veel gebruikt materiaal. En zeg nou zelf, wie wilt nou niet, zo’n heerlijk aaibaar stofje op zijn velvet meubels? Vroeger was velvet een stof die alleen werd gedragen door de rijken. Tegenwoordig zien we het op eetkamerstoelen, fauteuils, banken, accessoires en we kunnen het zo gek niet bedenken.

Wat is velvet?

Maar wat is velvet nou eigenlijk? We weten allemaal dat het een heerlijke zachte stof is, maar waar is het bijvoorbeeld van gemaakt. Dan horen we daarnaast ook nog de termen fluweel en velours. Wat is het verschil tussen deze? Of is het één en dezelfde stof?

Velvet is eigenlijk de Engelse benaming voor fluweel. Fluweel is een stofsoort waarbij kleine lusjes worden geweven, waardoor aan de bovenkant een glanzende, zachte stof ontstaat van korte opstaande pluizige polen.

Maar wat is velours dan hoor ik je denken. Velours is in principe het Franse woord voor fluweel. Alleen bestaat er tussen velours en fluweel wel een klein verschil. Velours werd iets later in Frankrijk uitgevonden en is een gesneden variant van fluweel. Velours is zwaarder van gewicht dan fluweel en wordt om deze reden dan ook vaak gebruikt voor gordijnen en meubelen. Daarnaast is velours flexibeler dan fluweel.

Wist je dat velvet vroeger een zeer kostbare en zeldzame stof was. Velvet was alleen bedoeld voor de rijke mensen omdat velvet welvaart en macht symboliseerde. Door de huidige fabricagemethoden is velvet een beter verkrijgbare stof geworden. Perfect geschikt dus voor jouw velvet meubels.

Velvet in huis

Velvet in je interieur is dus een goed idee, en wel om de volgende redenen. Velvet straalt klasse en luxe uit, maar geeft daarnaast ook een warm en geborgen gevoel in je interieur. Mede door deze eigenschappen is velvet ook zo goed te combineren in verschillende interieurstijlen. Livin24 heeft diverse meubelen in velvet passend bij jouw woonwensen!

Velvet eetkamerstoelen

Velvet aan de eettafel. Een keuze die wij goed begrijpen. Hiermee creëer je namelijk een chique uitstraling in de eethoek. Alsof jij luxe uiteten bent in je eigen huis! Natafelen wordt een echt feestje op comfortabele eetkamerstoel velvet. Ook niet geheel onbelangrijk, zijn stoelen van deze stof ontzettend comfortabel en super zacht! Menig persoon is gevallen voor de charmes van de velvet stoel. Wanneer je met je handen over de velvet stof strijkt, voel je de aangename fluwelen touch. Door velen ook wel omschreven als de heerlijkste stof voor het meubilair.

Velvet fauteuils

Wil jij een echt pronkstuk in je interieur? Dat als je de kamer binnenloopt en je oog meteen valt op die blikvanger? Met een elegante fauteuil velvet gaat dat zeker lukken. Je creëert hiermee namelijk een geheel eigen sfeer in je interieur waarmee je luxe en elegantie uitstraalt. En zeg nou zelf, toch niets is fijner om na een lange dag werken, heerlijk neer te ploffen in deze heerlijke zachte fauteuils van velvet. Een goed boek erbij en een lekker wijntje, en jij bent klaar voor een avond relaxen!

Kortom, velvet is dus in elk interieur wel toe te passen. De vraag aan jou is, pak jij uit en ga je voor grote statement items? Of hou jij het subtiel en hou je het bij prachtige velvet accessoires?

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Woninginrichting?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist