vaas CRUSH

Van beeldhouwer Ronald A. Westerhuis

Artistiek beeldhouwer Ronald A. Westerhuis (Tiel 1971) is gefascineerd door roestvrij staal. De onverwoestbaarheid, de zware structuur en koude uitstraling van het materiaal lenen zich perfect voor de enorme sculpturen die hij ermee maakt. Westerhuis: ‘RVS bestaat uit een kleurschakering van buitengewoon veel tinten grijs wat het materiaal een extra dimensie geeft. De kunstwerken hebben een hoog eeuwigheidgehalte en zijn ware landmarks, je kunt er niet omheen.’

Westerhuis gelooft niet in grenzen of vooropgestelde regels, ‘the sky is the limit’. Ontwerptekeningen voor sculpturen van zestig meter hoog zijn dan ook eerder regel dan uitzondering. Hij gelooft in de impact van een groot beeld: ‘Het beeld zelf wordt niet beter als het groter wordt, de impact van het beeld wel.”

Westerhuis reisde na zijn middelbare school de hele wereld over, besloot daarna om lasser te worden en werkte vervolgens op olieplatforms op zee. Daar ontwaakte zijn passie voor roestvrij staal en de kracht die het uitstraalt. Westerhuis droomt ervan ooit een kunstwerk te bouwen, hoger dan de Eiffeltoren (320 meter).

Ronald A. Westerhuis is internationaal vertegenwoordigd. Op dit moment is een imponerend sculptuur te zien op de Floriade 2012 en ben je afgelopen augustus naar het LowLands Festival geweest dan is de 4 meter grote RVS bol genaamd RAWSOME! je vast niet ontgaan.

Naast de immense sculpturen heeft Ronald A. Westerhuis een aantal design meubels ontworpen; RAW DSIGN. De vaas Crush is ‘per ongeluk’ ontstaan. De RVS pijp is samen geperst met een druk van 25 ton. Het heeft een jaar gekost om de techniek onder de knie te krijgen en het design zo te krijgen zoals het nu is. Aan de enorme krachten van het staal heeft Crush haar subtiele design met vloeiend golvende vormingen te danken. Natuur’s mooiste bloemen komen hierin perfect uit.

Specificaties:

Hoogte: 370 mm
Breedte: 110 mm
Gewicht: 3 kg

Kijk voor meer informatie op https://www.ronaldawesterhuis.com.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Woninginrichting?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist