Trend energy

Warmte voor nieuwe energie

In de interieurtrend Energy van het Perscentrum Wonen draait het allemaal om warmte: richt je dagelijkse woonomgeving in met dingen die warmte suggereren of ook daadwerkelijk uitstralen en het geeft je vanzelf nieuwe energie. Wat is er nu heerlijker op een gure winterdag, dan thuiskomen in een huis dat fungeert als een prettig warm nest.

WARMTE EN COMFORT
Warmte en behaaglijkheid zitten hem in de materialen, de kleuren maar ook in de vormgeving van meubels en interieuraccessoires. In de Woonmodetrend Energy zijn veel designers gericht op een bijzondere mengeling van oude tradities en nieuwe vormen. Er zijn bijvoorbeeld weer veel meubels gecapitonneerd a la de klassieke Chesterfield banken en fauteuils. Dit is toegepast in leer en in zachte stoffen zoals velours. Patricia Urquiola ontwierp voor Moroso een serie bijzondere zitmeubels onder de titel Bohemian. Daarin combineert zij gecapitonneerd leer met zacht velours en langharige breisels voor kussens. Voeg daar een aantal verschillende handgemaakte ruige tapijten aan toe en de sfeer is compleet: behaaglijk, gezellig, comfortabel en ongedwongen. Het beeld dringt zich op van een excentriek Engels landhuis vol antiek, open haarden en een beetje slordige landlord in een dikke trui met een glas whisky in de hand en een hond aan zijn voeten (en dat allemaal binnen het kader van het hedendaags design).

DESIGN EN TRADITIES
De combinatie van eigentijdse vormgeving met klassieke ingrediënten is een aantrekkelijk uitgangspunt voor het warme en winterse Energy interieur. Karakteristieke materialen als Engelse tweeds, Schotse ruiten, grove breisels, Perzische tapijten en harig mohair zijn voortreffelijke sfeermakers. Voeg daar bij: gecapitonneerd leer a la Chesterfield, doorgestikt leer a la Chanel, terracotta, hout, kurk, touw, messing en warme kleuren bruin, oker, roest en rood en het wintergevoel is compleet. Kaarslicht en een knapperend haardvuur doen de rest. Voor iedereen die geen open haard bezit: er zijn talloze losse haarden en haardjes te koop die op speciale brandstof branden waarvoor geen schoorsteen nodig is. Romantisch in de vlammen staren is dus overal mogelijk: alleen het geluid moet je er bij denken.

KEUKEN
Gezellig samen koken en eten is natuurlijk 4 jaargetijden lang heerlijk, maar bij het winter gevoel speelt de keuken een extra rol. Om in stijl te blijven, koken we in traditionele pannen van koper of gietijzer. We staan zorgvuldig te hakken en snijden om klassieke stoofpotten en maaltijdsoepen te creëren; Energy food. Terwijl al dit heerlijks eindeloos staat te sudderen op een laag pitje, is er tijd genoeg voor bijvoorbeeld een ouderwets spelletje Monopoly of een potje sjoelen in de enige echte designsjoelbak ter wereld, die van Piet Hein Eek.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist