Tips voor een klassieke inrichting.

Keep it classy!

De klassieke woonstijl is zo tijdloos als ketchup. Helaas zit er altijd wel een dunne grens tussen klassiek, kitsch of oubollig. Met een aantal tips proberen wij jou te helpen deze grens te vinden en daardoor jouw huis echte klasse te geven!

Een bankstel waar je U tegen zegt!
Een belangrijk onderdeel van een mooie klassieke inrichting is een goed classy leren bankstel, ook wel de authentieke chesterfield bank genoemd. Met zo een mooi meubelstuk prominent in je woonkamer maak je meteen een duidelijk statement met wat voor stijl je wilt nastreven. Zulke mooie klassieke bankstellen zijn vaak wat aan de prijzige kant maar dat zijn ze driedubbel en dwars waard. Als je toch goedkoper uit wilt zijn kun je het best bij een plaatselijke kringloopwinkel een poging wagen! 

Stel vast stijlvolle vazen vast!
Bij de klassieke inrichting horen nu eenmaal bloemen, en bij bloemen horen nu eenmaal vazen. Als je echt indruk wilt maken op bezoek dan zijn een stel stijlvolle vazen essentieel in je klassieke inrichting.

Wat je er uiteindelijk in doet is afhankelijk van wat jij zelf mooi vindt en uiteraard wat het beste bij de rest van jouw interieur past! Wellicht doen bloemen het helemaal niet voor jou en houd je het liever minimalistisch door middel van een mooi kaal stuk hout, of misschien doe je er wel helemaal niks in. 

Span de kroon met je luchter!
Er zijn maar weinig dingen die zo veel exclusiviteit en klasse uitstralen als een kroonluchter in je interieur. De kroonluchter is al eeuwen niet meer weg te denken uit het woonbeeld en daarom kon deze vorm van verlichting ook in dit artikel niet ontbreken.

Met een moderne of klassieke kroonluchter in een van je woonruimtes heb je direct een echte-eyecatcher in huis die jouw interieur meteen die classy twist geeft die het nodig heeft! Vaak zorgen deze sfeervolle lampen ook nog eens voor een ongeëvenaard lichteffect!

Antieke accessoires
Als je klassieke interieur echt een eigen karakter wilt geven, probeer dan wat echte ouderwetse accessoires op de kop te tikken. Denk aan antieke radio’s, grammofoonspelers of tv-kasten. Deze oude apparaten werken dan wellicht niet meer naar behoren maar de charme die ze in de dagen van weleer hadden hebben ze nooit verloren. Sterker nog, ze zijn er alleen maar indrukwekkender op geworden.

Het blijft uiteraard geen eenvoudig klusje om je huis echt klasse te laten uitstralen, het zit hem natuurlijk vooral in je eigen definitie van classy. Er zijn wel een aantal kenmerken die een klassieke inrichting typeren en dit kun je uiteraard wel proberen na te streven. Wees vooral niet bang je eigen ingrediënten toe te voegen aan je interieur!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist