The Jacket

Art meets design

Paco Raphael introduceert The Jacket, een limited edition designtafel. De designer/kunstenaar slaat met zijn nieuwe werk een brug tussen interieur design en zijn conceptuele popart. The Jacket, knalgeel met een zwarte popart-print, is de eerste in een serie van high-end kunsttafels en verschijnt in een oplage van zeven.

Met een creatieve blik kijken naar de toepassingen van zijn kunst en dan met een innovatief concept komen. Dat is precies wat popart-kunstenaar Paco Raphael heeft gedaan met The Jacket. Is het een tafel of is het kunst? Het antwoord is: allebei. The Jacket is een stoere eyecatcher op het snijvlak van kunst en interieur.

Robuuste blikvanger
Voor The Jacket werkte Paco Raphael samen met product designer Jelle Engel. Zij kozen voor hoogwaardige materialen die passen bij het werk van de designer/kunstenaar. Het robuuste tafelblad, gemaakt van een 7cm-dikke laag multiplex, is gecoat met krasvaste liquid gloss. De stalen, gepoedercoate poten omlijsten het tafelblad en zijn vastgezet met flinke schroeven. Het artwork bestaat uit een mix van technieken: computerbewerkingen, analoge schilder- en collagetechnieken en graffiti art. Samen resulteert het in de ultieme combinatie van een designobject met toegepaste kunst.

Dat smaakt naar meer
The Jacket is de
 eerste stap van de designer/kunstenaar naar interieur design. Paco Raphael: “Waarom zou kunst beperkt moeten blijven tot een doek aan de wand? Het was deze vraag die mij uitdaagde tot het bedenken van The Jacket.” En de designtafel is maar het begin, voor volgend jaar staat al een lamp in de planning.

Het werk van Paco Raphael Oude affiches en beelden uit de jaren ’50, ’60 en ’70 worden gemixt met vers fotografiewerk. Het geheel wordt nabewerkt met stencils, sjablonen, verf en stift. Dat is waar de dynamische kunst van Paco Raphael voor staat. In de afgelopen vijf jaar dat hij voor zichzelf werkt, heeft de designer/kunstenaar wereldwijd geëxposeerd. Dit jaar stond hij op de Affordable Art Fair in Amsterdam en Miami Art Basel staat nog op de agenda voor december. Verder is het werk van Paco Raphael momenteel te zien in de galeries: Kunsthuizen, Urban Art House (Amsterdam) en De Galerie (Den Haag).

Paco Raphael en Jan des Bouvrie
The Jacket is tot en met december 2013 exclusief verkrijgbaar bij Het Arsenaal in Naarden: Nederlands meest toonaangevende concept store op gebied van interieur, design, food, lifestyle & beauty geïnitieerd door Jan des Bouvrie. Het is niet de eerste keer dat Paco Raphael samenwerkt met deze collega-designer. In september dit jaar lanceerden Princess en Jan des Bouvrie een koffiezetapparaat, juicer, broodrooster en waterkoker met een design van Paco Raphael.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Tafels?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist