Salontafels

Jouw stralende middelpunt van de woonkamer

Salontafels zijn er in diverse soorten en maten. Waar jaren geleden de salontafel diende als functioneel meubelstuk voor drankjes, tijdschriften en de afstandsbediening, kan de salontafel nu de eyecatcher voor jouw interieur vormen. Ga voor een stoere salontafel van hout of kies voor meerdere kleine salontafels voor een complete 

Grote salontafels

Heb je genoeg ruimte in je woonkamer? Ga voor een grote salontafel! Ruime salontafels beschikken vaak over een extra plank onder het blad of opbergruimte in de vorm van laatjes. Op deze manier maak je het mogelijk het blad van je salontafel rustig en stijlvol in te richten met de mooiste decoratie, tegelijkertijd berg je jouw belangrijke benodigdheden binnen handbereik op.

Kleuren en materialen mixen en matchen mag altijd, maar je kunt ook kiezen voor meubels uit dezelfde serie. Met het aanhouden van één serie meubels in de woonkamer creëer je rust en eenheid.

Een grote salontafel kan zo de eyecatcher van jouw interieur worden wanneer je deze zorgvuldig uitkiest. Heb jij veel strakke vormen in je interieur? Kies dan voor een ronde salontafel. Is jouw interieur strak en gebruik je veel lichte tinten? Kies voor een donkere salontafel en andersom. Richt de salontafel in met mooie stijlgidsen, een plant en kaarsen. Op deze manier wordt jouw salontafel het stralend middelpunt van jouw interieur.

Verschillende salontafels combineren

Een trend die de afgelopen jaren steeds vaker terugkomt binnen het interieur, is een combinatie van drie (of meerdere) kleinere salontafels in diverse kleuren, maten of stijlen. Door het mixen van diverse stijlen creëer je een eigen en unieke sfeer in huis. Het combineren van kleine salontafels biedt wellicht minder praktische opbergruimte, maar het zorgt wel voor een ruimtelijkere uitstraling in je woonkamer. Het kiezen voor kleinere salontafels is perfect voor de ultieme twijfelaars: je kunt namelijk alles kiezen!

Om toch de rust in je interieur te behouden is het aan te raden om een gezamenlijke eigenschap te kiezen tussen de salontafels die je wilt combineren. Op deze manier stralen de gekozen tafeltjes toch een eenheid uit. Denk bijvoorbeeld aan het gebruiken van hetzelfde materiaal zoals hout of juist kunststof of kies voor tafeltjes met dezelfde hoogte. Helemaal hip is het kiezen van salontafels (of bijzettafeltjes) met hetzelfde uiterlijk die gemakkelijk in of onder elkaar te schuiven zijn. Bij Woonexpress vind je bijvoorbeeld de salontafelsets Neede (links) of Woudsend (rechts). Ben je alweer toe aan verandering in je interieur? Vervang één van de salontafels en je woonkamer krijgt een compleet nieuwe uitstraling. Een fijne bijkomstigheid is dat je de salontafel zo weer ergens anders kunt gebruiken als bijzettafeltje. 

Tips voor het kiezen van de perfecte salontafel

Heb je je keuze al kunnen maken? Wellicht helpen de volgende tips nog met het kiezen van de perfecte salontafel in jouw interieur. De perfecte salontafel (of salontafels) staat zo’n 40 centimeter van de bank af. Het is natuurlijk een kwestie van smaak hoe jij de woonkamer styled maar door de tafel op deze afstand van de bank te plaatsen is het nog gemakkelijk om erlangs te kunnen lopen, drinken er vanaf te pakken en eerlijk is eerlijk… Je voeten op te leggen. 

Wat betreft de hoogte van de salontafels is het raadzaam om de hoogte van je bank op te meten. Je wilt natuurlijk niet dat de tafel te hoog boven de bank uitsteekt of dat je te ver moet bukken om jouw glas drinken te pakken. Het is en blijft een kwestie van smaak hoe je uiteindelijk de woonkamer inricht, maar met deze tips wordt het kiezen van de perfecte salontafel een stuk makkelijker!

Ben je opzoek naar nog meer inspiratie om jouw woonkamer helemaal af te maken met de perfecte salontafel(s)? Pinterest barst van de inspiratie. Of je nu uiteindelijk kiest voor één salontafel of meerdere kleine, uiteindelijk vind je de perfecte combinatie voor jullie interieur. En anders… Maak je hem zelf

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Tafels?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist