Stappenplan voor het inrichten van je huis

kamerplan

Hoera! Je hebt net een nieuw huis gekocht en bent helemaal in de wolken. Maar stiekem begin je ook een beetje stress te krijgen als je gaat nadenken over wat je allemaal nog moet regelen. Een huis helemaal eigen maken en inrichten is niet makkelijk. Hier volgt een stappenplan om je te helpen met het inrichten van je huis.

Stap 1: Maak een kamerplan

Bedenk voor jezelf welke functies je de kamers in het huis wilt geven. Kijk hoeveel kamers je op de eerste verdieping hebt. Heb je een kinderwens? Dan moet je meerdere kamers inrichten als slaapkamer. Als je nog een kamer vrij hebt zou je deze eventueel als kantoor kunnen inrichten. Misschien wil je een kamer wel graag inrichten als een extra opslagruimte of als een inloopkast. Bedenk hoe de woonkamer en eetkamer ingericht moeten worden. Maak eerst een plan voor de inrichting van je woonkamer voordat je meubelsets gaat kopen. Je moet bijvoorbeeld meubels kopen die matchen met jouw idee van de inrichting van de kamers. Wat handig is, is om een plattegrond van de inrichting te maken.

Stap 2: Verlichting

De volgende stap is om een lichtplan te maken en verlichting voor het huis te kopen. Je weet nu welke kamer waarvoor gaat dienen en kan daar het lichtplan op aanpassen. Je moet uitzoeken wat de belangrijkste plekken zijn in de kamer voor verlichting. Je hebt natuurlijk verschillende kleuren verlichting. Je hebt verlichting die een witter licht geeft en verlichting die een warm geel licht geeft. Pas de kleur aan op de functie van de kamer.

Stap 3: Naar jouw wens inrichten

Creeër een moodboard om jouw wensen in kaart te brengen. Zoek online foto’s op van wat jij een mooie stijl voor een kamer vindt en plak deze op het moodboard. Verder kun je al online gaan shoppen in meubelwinkels en alvast een aantal meubels uitzoeken die jou interessant lijken. Bedenk voor jezelf ook het algemene thema van de kamers. Kijk welke kleuren je mooi vindt voor elke kamer en welke stijl je die kamer wilt geven.

Stap 4: Meubels kopen

Het is eindelijk tijd om te shoppen. Ga naar een woonboulevard om meubels te kopen voor je huis. Maak van tevoren een lijst van wat je allemaal nodig hebt. Je hoeft niet in één keer alle spullen te kopen. Meubels zijn namelijk niet goedkoop dus gun jezelf de tijd. Zorg er in het begin voor dat de basismeubels en –voorwerpen aanwezig zijn in de ruimtes. Dan kan de decoratie en kunnen de accessoires later gekocht worden.

Met deze stappen ga jij jouw huis helemaal naar jouw wens inrichten en kan jij gaan genieten in een ‘brand-new home’.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Woninginrichting?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist