Klokken

de nieuwste trends

Niet alleen op het gebied van kleding zijn er trends waarneembaar. Ook met betrekking tot de inrichtingen en op het gebied van interieur zijn er tal van ontwikkelingen terug te zien die als trends bestempeld kunnen worden. Een goed voorbeeld van een productgroep waarin verschillende trends zijn waarnemen te nemen, is op het gebied van klokken in huis of op kantoor. De klok is van oudsher ontwikkeld om de tijd te kunnen lezen, maar tegenwoordig heeft de klok een belangrijkere rol gekregen binnen de interieur inrichting. Er is simpelweg meer keuze tussen tal van designs met elk hun eigen unieke eigenschappen, waardoor een klok gebruikt kan worden om de sfeer en uitstraling van een ruimte te accentueren en beïnvloeden. 

De koekoeksklok is een van de meest iconische klokken die er zijn 
Al vanaf het begin van de tijd zijn mensen al bezig geweest met het meten van de tijd. Met behulp van de zon is er geleerd om de tijd te meten. In de loop der jaren heeft de klok zich behoorlijk ontwikkeld en zijn er verschillende ontdekkingen gedaan en uurwerken ontwikkeld die hebben geleid tot de moderne klok. Een van de meest klassieke klokken die ook nu nog steeds erg gewild is, is de koekoeksklok. Deze vaak houten klok heeft een iconische uitstraling en is een prominent interieur attribuut. Met het geluid van de klok om het uur is de tijd niet alleen visueel af te lezen, maar word je ook door de tonen herinnerd aan de tijd. Dit maakt dit type klok ook erg interessant voor ouderen die bijvoorbeeld minder goed de tijd kunnen aflezen door beperkt zicht. Tegenwoordig zijn er ook moderne designs van de koekoeksklok te vinden in bijvoorbeeld lichte en witte kleuren, maar ook in strakke designs met andere contouren die goed in een moderne inrichting passen. 

De wandklok kan helpen bij het creëren van de sfeer in een ruimte 
De wandklok is een van de meest gekozen type klokken. Met een klok aan de muur kan een ruimte optisch opgebroken worden. Wandklokken zijn misschien wel de meest toegankelijke klokken en zijn al vanaf zeer lage bedragen aan te schaffen. Een wandklok kopen hoeft dus echt geen aanslag op de portemonnee te zijn. Er zijn een ontelbaar aantal designs beschikbaar passend in elk interieur type. Een klassieke stalen of ijzeren klok past bijvoorbeeld goed in een authentiek klassiek interieur, terwijl een lichtgekleurde wandklok met een strak design erg goed tot zijn recht komt in een moderne setting. Met een wandklok kan er worden gekozen voor een veilige optie die makkelijk is in te passen of voor een uitgesproken opvallende klok in felle kleuren en of een abstract design dat er duidelijk uitspringt en een expliciet onderdeel kan vormen van de inrichting. Met betrekking tot het materiaalgebruik zijn er steeds meer keuzes beschikbaar. Tegenwoordig kan er gekozen worden voor klassieke materialen, zoals hout en glas en metaal, maar zijn er ook steeds meer nieuwe varianten beschikbaar met meer unieke materialen, zoals keramiek of zelfs kristal! 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Woninginrichting?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist