Seizoenskleding wisselen

nog heel gewoon

Bij bijna de helft van de Nederlanders gaat de kast minimaal twee keer per jaar op de schop. Wisselen van zomer(/lente)- en winter(/herfst)kleding blijkt namelijk nog altijd behoorlijk in trek, zo blijkt uit een onderzoek van schuifwandkastenfabrikant Fikszo. Bij de meeste wisselaars (63%) verdwijnt de kleding in een andere kast, maar soms ook in dozen (21%) of in (kleding)zakken (11%). Eén procent van de Nederlanders maakt het zich zo gemakkelijk mogelijk: de kleding van het afgelopen seizoen gaat gewoon weg.Opvallend is dat wanneer men de kleding naar een andere kast verhuist, deze opbergruimte in de helft van de gevallen op zolder is te vinden. Er worden dus heel wat trappen op en af gelopen in voor- en najaar. Dat gebeurt overigens veel vaker door mannen (44%) dan door vrouwen (30%). In totaal heeft 60 procent van de Nederlanders voldoende aan één tot twee kasten om alle kledingstukken in te bewaren. De rest heeft er drie of vier nodig (29%) of zelfs vijf of meer (11%).

Opbergen
Iedere keer wanneer de kleding wordt gewisseld, moet deze opnieuw worden opgeborgen. Bij het opbergen zijn er heel wat zaken waaraan mensen zich bij een kast storen. Naast veelgemaakte opmerkingen over de beperkte grootte van de kast en moeite om het overzicht te bewaren, spreiden Nederlanders ook de nodige zelfkennis en ergernissen ten toon. Een bloemlezing geeft daarvan een goed beeld: "Als je iets van onderaf wilt hebben, wordt de hele stapel slordig"; "Ik gooi mijn oude kleding niet weg"; "Mijn man propt een T-shirt dat niet goed is meteen weer terug"; "Ik heb een hekel aan opvouwen – wie niet?" en "Ik heb gewoon te veel kleding."

Daarom is het niet vreemd dat veel mensen het liefst een zo grote kasten zouden willen hebben, dat ze erin kunnen lopen om daar eens rustig wat uit te zoeken. Aan zo'n inloopkast – eigenlijk een aparte kamer – kan echter een behoorlijk prijskaartje hangen, terwijl een maatwerkkast met gebruikmaking van de juiste accessoires voor een prima alternatief kan zorgen.

Garobe
Een maatkastsysteem als Garobe van Fikszo geeft antwoord op de ruimtebehoefte van kastgebruikers. Zelfs langs schuine wanden en onder lastige plafonds is het met Garobe Schuifwandkasten mogelijk alle ruimte functioneel te gebruiken.

Garobe is breed toepasbaar: niet alleen in iedere kamer van het huis, maar ook op kantoor. De indeling met hangruimte, legplanken en ladeblokken is volledig flexibel, waardoor voor elke situatie de juiste kast wordt gecreëerd. Door een ruime keus aan accessoires kan alles de plek krijgen die het verdient. Waar bijvoorbeeld sokken, stropdassen en schoenen door veel mensen rommelig in de kast worden gelegd, bieden de accessoires bij Garobe alle mogelijkheden om deze kleding overzichtelijk te bergen. Ruimtetekort, het verdelen van de kleding over veel kasten en het wisselen van zomer- en winterkleding zijn met Garobe Schuifwandkasten dus echt niet nodig.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Aanbevolen artikelen over Kasten:

Gratis meer informatie over Kasten?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist