Pastoe kasten

Shift

Het internationaal succesvolle ontwerpduo Scholten & Baijings heeft de kast Shift ontworpen voor het Nederlandse meubelmerk Pastoe. De kast combineert een minimale vorm met een expressief kleurgebruik. Door te werken met semi-transparante schuifdeuren in verschillende kleuren in combinatie met een kleurverloop, ontstaat bij het openen en sluiten van de kast een intrigerend kleurenspel. Shift is leverbaar in twee breedtematen en kan zowel op frame als hangend aan de wand worden geplaatst.Een nieuwe traditie

Beeldbepalend bij de Shift zijn de twee schuifdeuren van translucide acrylaat die aan de achterzijde worden voorzien van een kleur. Er is keuze uit een verlooptint en een unikleur. “Wanneer de deuren over elkaar heen schuiven worden de kleuren gemengd, vervaagt, danwel versterkt.” legt Carole Baijings uit. Vandaar ook de naam Shift.

Bij het ontwerp van Shift heeft Scholten & Baijings aansluiting gezocht bij de ontwerptraditie van Pastoe. “Kenmerkend zijn een heldere vorm en een nadruk op vlakken en volumes”, verduidelijkt Stefan Scholten. De romp is uitgevoerd in minimale dikte en de handvaten zijn in het materiaal gefreesd. “De kast laat zich eenvoudig combineren. Het bedrijf heet immers niet voor niets ‘pas toe’. Geheel naar eigen wens kan de kast een kleurenexplosie als bescheiden onderdeel in je interieur zijn.” Opvallend is dat de kast ook leverbaar is in een kleinere afmeting. “Mensen gaan steeds kleiner wonen, vooral in steden”, verduidelijkt Scholten.

Designer choice
Kenmerkend bij het ontwerp is de onmiskenbaar eigen signatuur van Scholten & Baijings. Speciaal voor Shift hebben zij zes vaste kleurcombinaties gekozen; de ‘designer choice’. In deze combinaties voegden zij de nieuwe kleuren magenta, licht magenta, fluor geel en een grijstint toe. “De pigmenten van deze kleuren hebben wij zelf aangeleverd,” aldus Carole. Eén schuif heeft een kleurverloop, de andere een unikleur. “We hebben er voor gekozen om één van beide schuiven een dominante kleur te geven, door het gelaagd verloop kunnen gebruikers er mee spelen.” De rompen zijn in de ‘designer choice’ uitsluitend leverbaar in wit of grijs. Uiteraard is het ook mogelijk zelf kleuren te combineren uit de Pastoe-kleurencollectie.

Samenwerking
Scholten & Baijings maakt net als Pastoe gebruik van rasters, lichtwerking en grafische vlakver-delingen. Door de duidelijke aandacht voor ambacht en traditie ontstaat er een goede balans tussen ontwerp en functionaliteit. Remco van der Voort, directeur van Pastoe: “Wij zijn trots op onze Nederlandse roots en wilde graag weer een keer met ontwerpers van Nederlandse bodem samenwerken. Bovendien zochten we naar een weg om een nieuwe generatie aan te spreken, uiteraard met de kwaliteitsnormen die men van Pastoe gewend is. Shift past met haar frisse uitstraling prima bij deze uitgangspunten.” De schuifkast combineert een ingetogen vorm met de mogelijkheid om te spelen met kleur. De heldere vorm oogt tijdloos, terwijl het uitgesproken kleurgebruik de kast voorziet van een eigentijdse uitstraling.

Scholten & Baijings
Stefan Scholten (1972) en Carole Baijings (1973) vormen sinds 2000 een ontwerpduo. In het Nederlandse productontwerp nemen ze een geheel eigen positie in. Hun werk is minimalistisch maar tegelijkertijd rijk aan detail en zeggingskracht door een ambachtelijke afwerking en een afgewogen maar krachtig kleurpalet. Het duo werkt voor diverse internationale opdrachtgevers en is onderscheiden met de Woonbeurs Pin 2010, de Elle Decoration Award 2011 en diverse Dutch Design Awards. Daarnaast is hun werk aangekocht door bekende musea als het Stedelijk Museum in Amsterdam, Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam en het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen.

Pastoe
De meubels van Pastoe worden sinds 1913 handmatig geproduceerd in Utrecht. Tijdloze meubels waarmee eindeloos kan worden gevarieerd in de meest uiteenlopende interieurs. Omdat alleen eenvoud en pure vormgeving ruimte laat voor aanvulling naar eigen smaak.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Aanbevolen artikelen over Kasten:

Gratis meer informatie over Kasten?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist