Desso wand- en vloerkleden

Marc Mulders & DESSO

Tapijtfabrikant Desso brengt in samenwerking met kunstenaar Marc Mulders een exclusieve collectie wand- en vloerkleden op de markt onder het label ‘Marc Mulders & DESSO’. Met deze nieuwe hoogwaardige collectie kunnen consumenten de kunst van Marc Mulders in huis halen. Voor de zakelijke markt (zoals hotels) kunnen de ontwerpen uit deze collectie op maat gemaakt worden. De kleden zullen aangeboden worden in de museumshop van het Noordbrabants Museum in ’s-Hertogenbosch en daarnaast bij een zeer selectief aantal verkooppunten in Nederland.

Samenwerking Marc Mulders en Desso
Marc Mulders (Tilburg, 1958) is een Nederlandse schilder, aquarellist, fotograaf en glazenier en wordt beschouwd als één van de belangrijkste Nederlandse kunstenaars van dit moment. Vanuit de visie ‘samen sterk’ is de samenwerking van Marc Mulders en het Desso design team tot stand gekomen. Marc Mulders formuleert het als volgt: “Het uitlenen van elkaars talenten; de creativiteit van de zogenaamde ‘vrije ongebonden kunstenaar’ die een beeld ‘tevoorschijn tovert’, en de vormgever die dat beeld met zijn talent ‘thuisbrengt’ op textiel. Het resultaat daarvan is de Marc Mulders & DESSO tapijtcollectie met als thema ‘The Moonlight Garden’.”

De titel ‘The Moonlight Garden’ verwijst naar de maanlichttuin bij de Taj Mahal in India. Deze is aangelegd om er ‘s nachts te vertoeven in de maneschijn: de tuin als een beschermde verblijfplaats waar de mens zich kan laven aan en verwonderen over de schoonheid van de natuur.

Officiële presentatie bij opening vernieuwde Noordbrabants Museum
Tijdens zijn solotentoonstelling ‘The Moonlight Garden’ in het vernieuwde Noordbrabants Museum te ’s-Hertogenbosch vindt op 24 mei 2013 de eerste officiële presentatie van de bijzondere samenwerking met Desso plaats. Prinses Beatrix opent het museum. In het museum vormt de overzichtstentoonstelling van Marc Mulders bestaande uit 80 werken dé grote openingsexpositie. Dit overzicht betreft alle door hem beoefende genres: schilderijen, glaskunst, aquarellen, natuurfotografie, politieke collages en tapisserie.

Desso en kunst
Alexander Collot d’Escury, CEO van Desso: “We wilden graag een platform creëren om kunst te uiten via onze kleden en tapijten. Verschillende werelden komen in dit werk bij elkaar. Zo was het mogelijk om de creativiteit van Mulders en de Desso designers te combineren met onze tuft- en weeftechnieken. Dat spreekt tot de verbeelding en zorgt voor inspiratie. Het is een link tussen kunstenaars en de industrie. Voor mij is dit bijzondere project een subliem voorbeeld van co-creatie. Dankzij de optimale samenwerking tussen Marc Mulders, het Desso-ontwerpteam en de Desso-technici in onze fabrieken was het mogelijk om deze innovatieve ontwerpen te ontwikkelen. Dit is een bewijs dat co-creatie tot prachtige resultaten kan leiden.”

In totaal worden er 10 wand- en vloerkleden uitgebracht met verschillende thema’s gebaseerd op ‘de tuin’. Voor de productie is gebruik gemaakt van verschillende technieken zoals tuften en weven (Axminster en Wilton). In grootte variëren de kleden van 170x230 cm tot 200x400 cm. De collectie wordt in beperkte oplage geproduceerd.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Karpetten?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist