Desso en rENs vloerkleden

Lancering ‘re-vive’

Desso, een internationaal bedrijf van tapijten, tapijttegels en sportvelden en het Nederlandse design duo rENs lanceren de vloerkledencollectie ‘re-vive’ tijdens de internationale meubelbeurs in Milaan, Salone Internationale del Mobile, van 8-13 april.

Renee Mennen en Stefanie van Keijsteren van rENs hebben een creatief concept ontwikkeld om, door middel van de interactie van rode verfstoffen met verschillende materialen, nieuwe en unieke producten te creëren. In de samenwerking met Desso passen zij, middels een handmatig verfproces, rode pigmenten toe op uitlopende tapijtcollecties om zo nieuwe vloerkleden te ontwerpen.

In het creëren van nieuwe en unieke voorwerpen door het toevoegen van rode pigmenten, laat het duo zien dat restmaterialen opnieuw tot leven gebracht kunnen worden. De kleur rood heeft op deze manier een dubbele betekenis – het geeft een signaal dat er vandaag de dag teveel onnodig verspild wordt. In een wereld met beperkte bronnen, is het noodzakelijk om op een andere manier na te denken over wat er vernietigd wordt en hoe de levensduur van materialen verlengd kan worden.

rENs zal tijdens de meubelbeurs in Milaan een demonstratie van het handmatige verfproces geven, waardoor de eindeloze kleurvariatie als gevolg van de interactie van de verschillende garens en de rode verfstoffen live te aanschouwen is.

‘We zijn heel enthousiast om met dit opkomende design duo te werken,’ zegt Rob Peters, Managing Director Desso. ‘Het idee om iets nieuws en verrassends te maken van bestaande materialen ondersteunt ons gedachtengoed van de circulaire economie en het idee om afval als waarde te beschouwen.’

Door de samenwerking met rENs is Desso in staat om jonge designers te ondersteunen en gezamenlijk een statement te maken over de mogelijkheden om creativiteit in te zetten op een belangrijk probleem in de wereld en gelijktijdig mooie producten aan te bieden voor consumenten.

Creativiteit is een belangrijke drijfveer van Desso’s innovatie programma naast functionaliteit en Cradle to Cradle®, een filosofie gebaseerd op het gedachtengoed van de circulaire economie waar producten en materialen worden hergebruikt of gerecycled in een gezonde, niet-toxische continue cyclus. Aan de grondslag voor Cradle to Cradle® ligt het idee dat afval voedsel is en dat designers en industrie moeten heroverwegen hoe producten worden gemaakt, als ook manieren moeten vinden hoe bestaande materialen opnieuw gebruikt kunnen worden.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Karpetten?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist