Het kiezen van de juiste eettafelstoelen

Waar let je op?

Minstens net zo belangrijk als de eettafel zijn de eettafel stoelen. Maar hoe kies je de juiste stoelen voor jouw interieur? Kies je ervoor om allemaal dezelfde stoelen te nemen of ga je voor verschillende? En in welke kleur? In deze blog willen we je graag een paar tips geven wanneer je eettafel stoelen gaat kopen.

De tafel en stoelen moeten matchen
Het belangrijkste aan eettafel stoelen is dat ze goed passen bij de tafel. Daarbij is het belangrijk om een aantal dingen te weten voordat je stoelen gaat kopen. Meet voordat je begint de hoogte van de tafel op. Wil je dat je stoelen kan aanschuiven? Zorg er dan voor dat de stoelen die je gaat kopen niet te hoog zijn. Daarnaast wil je rekening houden met waar de tafelpoten zich bevinden en hoeveel ruimte er tussen de verschillende poten is. Zo kan je goed inplannen welk aantal stoelen je langs elke kant wil zetten, zonder dat het achteraf gezien niet past. Ook is het belangrijk om te kiezen voor stoelen die goed passen bij de tafel en de rest van het interieur. Je wil bijvoorbeeld passende kleurcombinaties gebruiken om het geheel er aantrekkelijk uit te laten zien.

Comfort, uitstraling of beide?
Er zijn eettafel stoelen en keukenstoelen in veel verschillende soorten en maten. Sommige daarvan zijn echt gericht op comfort, en sommige zien er gewoon heel leuk uit. Juist omdat er zoveel keus is is het een goed idee om hier alvast over na te denken voordat je een keuze gaat maken. Je kan natuurlijk ook voor zowel comfort als uitstraling gaan. Ieder heeft natuurlijk een eigen smaak.

Moodboard en plattegrond
Ben je er nog niet helemaal uit? Overweeg dan eens om een moodboard te maken. Aan de hand van een moodboard kan je voor jezelf inzichtelijk maken wat jij nu eigenlijk echt belangrijk vindt. Wanneer je voor jezelf hebt bepaald waar je de nadruk op wil leggen aan de hand van een moodboard, is het een goed idee om een plattegrond op te stellen. Op deze plattegrond kan je vervolgens je kamer helemaal indelen zodat je precies weet hoe het eruit gaat zien, al voor dat je iets hebt gekocht. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan. Wanneer je plattegrond af is en je helemaal tevreden bent over het beeld wat het je geeft is het tijd om naar de winkel te gaan en de eettafel stoelen te kopen die perfect bij jou passen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Woninginrichting?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist