Het dressoir

Functioneel en vertrouwd

Al eeuwen is het dressoir een vertrouwd meubel dat vooral in woonkamers staat. Niet gek, want het kan naast stijlvol ook bijzonder functioneel zijn. Daarom is het ook in 2020 nog altijd de moeite waard om een dressoir te kopen wanneer je het huis aan het inrichten bent. Wij praten je bij over de laatste trends wat betreft dressoirs.

Dressoirs in verschillende stijlen

Wanneer je een dressoir wil gaan kopen, wordt je tegenwoordig overspoeld met opties. Zowel online als offline zijn er talloze winkels die deze meubels verkopen. Maar wat is in deze tijd nou een leuke stijl? Veel mensen kiezen voor landelijk vormgegeven dressoirs. Dat is natuurlijk prima, zeker wanneer de rest van je interieur ook landelijk oogt.

Maar kan het niet wat hipper? Jazeker, kies dan een industrieel dressoir. De industriële woonstijl doet het al enige tijd goed in de Nederlandse woonkamers. We waarderen de stoere, robuuste en rauw uitstraling die hoort bij industriële meubels. Ze zijn ontworpen met oude industriële complexen in gedachte.

Liefhebbers van ‘less is more’ staan misschien wat minder te juichen als het gaat over industriële meubels. Voor deze mensen is een wat meer minimalistische stijl aan te raden. Dat oogt altijd mooi opgeruimd!

De juist kleur uitzoeken voor je dressoir

Wanneer je een interieur inricht, is het belangrijk om te letten op eenheid. Ga niet allerlei stijlen door elkaar mixen en kies voor kleuren die bij elkaar passen. Welke kleur dressoir je moet kiezen, hangt dus grotendeels af van de rest van je interieur. Het is altijd verstandig om hierbij op de kleur van de muren te letten.

Kies je de door ons aangeraden industriële stijl, dan wordt je al snel beperkt in je keuze. Industriële meubels zijn namelijk vaak zwart, antraciet, of houtkleurig. Ook de kleur grijs komt veel voor. Hoe dan ook, smaken verschillen, dus uiteindelijk kies je gewoon wat je zelf het mooist vindt.

Denk aan de functionaliteiten

Je kunt natuurlijk een dressoir kopen omdat zo’n meubel mooi staat in je woning. Maar misschien is het ook handig om aan de functionaliteit te denken. Van oorsprong werden dressoires gebruikt voor het opbergen van onder meer tafelgerei, linnen en ook eten dat niet in de koeling hoeft. We hebben nieuws voor je: nog altijd worden dressoirs hiervoor gebruikt.

Daarom is het verstandig om vooraf na te denken over het gebruik. Plaats je een dressoir in de keuken, dan is de kans groot dat je er spullen in plaatst die gerelateerd zijn aan koken en eten. In de woonkamer zou je er weer eerder speelgoed, spellen en andere spullen in opbergen.

Wat betreft opbergruimte zijn er meerdere opties. Veel dressoirs hebben een combinatie van lades en deurtjes. Maar ook modellen met alleen maar lades of uitsluitend deurtjes komen voor. Hetzelfde geldt voor dressoirs met open vakken. Ideaal wanneer je spullen in het zicht wil hebben, minder handig als je niet graag de stofdoek hanteert...

Een dressoir voor elke woonruimte

Zoals gezegd, een dressoir is een bijzonder functioneel meubel. Aan de binnenkant is er veel opbergruimte en je kunt spullen plaatsen op de bovenzijde. Dit maakt het dressoir ook een multifunctioneel meubel. Je kunt het moeiteloos in bijna elke woonruimte neerzetten.

Maar wat zijn nou plekken waar de meeste mensen een dressoir plaatsen? Vooral in de woonkamer, hal en slaapkamer zie je deze meubels veel. Daarbij wordt vaak een spiegel boven het dressoir geplaatst. Ook een klok of stijlvolle tafellamp staat mooi op het dressoir. Daarnaast zijn er veel mensen die dit meubel voorzien van een fraaie plant aan de bovenkant.

Kopen, plaatsen en genieten

Je struikelt op het internet tegenwoordig over meubelwinkels. Dat maakt het een stuk lastiger om keuzes te maken. Maar wat is nou echt belangrijk om op te letten? Juist, kwaliteit. Een dressoir moet gemaakt zijn van sterke materialen met een lange levensduur. Want je wil toch het liefst jarenlang profiteren van je fraaie meubel?

Voor de duidelijkheid: kwaliteit hoeft echt niet altijd duur te zijn. Er zijn genoeg winkels die een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding hanteren. Gelukkig maar, want daardoor is er een geschikt dressoir voor iedereen!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Woninginrichting?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist