Frisse lucht

6 tips om je huis beter te ventileren

Goede ventilatie is noodzakelijk voor gezonde lucht in je woning. Hiermee kun je luchtwegproblemen, irritatie van bijvoorbeeld de ogen en allergieën verminderen of zelfs voorkomen. Kortom: de vuile lucht moet het huis uit en de schone lucht moet juist binnen kunnen komen. Hoe je dat doet? Je leest het hieronder!

Tip 1: Maak gebruik van luchtroosters

Voor een constante aanvoer van frisse lucht raden we aan om gebruik te maken van luchtroosters. Vaak zijn er standaard al een aantal roosters aanwezig in je woning. Deze kun je zo veel mogelijk openzetten. In sommige gevallen kun je er ook voor kiezen om nieuwe of extra luchtroosters te laten plaatsen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de verschillende ventilatieroosters op www.glasdiscount.nl. Deze luchtroosters zijn inbraakveilig, beschermt tegen regeninslag, eenvoudig schoon te maken en insectenwerend. Een modern ventilatierooster is bovendien voorzien van een klep waardoor het zelfregelend is.

Tip 2: Kies voor mechanische ventilatie

Voor extra ventilatie kun je naast de luchtroosters ook een mechanisch ventilatiesysteem installeren. Als je een beetje handig bent, kun je de installatie prima zelf doen. Ander is het natuurlijk mogelijk om hier iemand voor in te huren. Het maakt niet veel uit wie het doet, als het maar op de juiste manier wordt geplaatst.

Tip 3: Laat het ventilatiesysteem controleren

Het is belangrijk om een ventilatiesysteem regelmatig te laten controleren. Zorg er in ieder geval voor dat dit eens in de 2 jaar gebeurt. Maak de roosters daarnaast regelmatig goed schoon.

Tip 4: Probeer het huis droog te houden

Het is beter voor je woning en voor jezelf als er zo min mogelijk vocht blijft hangen. Probeer daarom het huis zo goed mogelijk droog te houden. Denk aan het drogen van de vloer als je een natte dweil hebt gebruikt, het nadrogen van de badkamer na het douchen of simpelweg een deksel op de pannen doen tijdens het koken. Deze kleine handelingen hebben toch een effect op de luchtkwaliteit in je huis.

Tip 5: Gebruik de afzuigkap tijdens en na het koken

Naast het gebruiken van deksels op de pannen, is het noodzakelijk om de afzuigkap aan te zetten tijdens het koken. Zet het op de hoogste stand tijdens het bakken en braden. Laat de afzuigkap ook naderhand nog zachtjes aanstaan om vocht en schadelijke stoffen af te voeren.

Tip 6: Laat het huis regelmatig even doorwaaien

Tot slot nog een hele eenvoudige tip: zet elke dag even de ramen open en laat alles flink doorwaaien. Dit is een snelle en effectieve manier van ventileren!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist