Elementen voor een luxe woonkamer

het hart van je huis

De woonkamer is het hart van je huis. Je brengt er veel tijd door – zowel alleen of met je gezin als gezellig met vrienden. Deze ruimte mag daarom best wat extra aandacht krijgen. In dit artikel lees je met welke elementen je de woonkamer een luxe touch kunt geven. Met welk punt ga jij binnenkort aan de slag?

1. Design meubels
Met design meubels geef je de woonkamer een luxe uitstraling in een handomdraai. Een design bank of relaxstoel is niet alleen ontzettend comfortabel, maar ook een echte blikvanger in de ruimte. Tip: Kijk eens op de website van Solfelt voor de mooiste design meubels van verschillende merken. Je kunt hier inspiratie opdoen en direct jouw favoriete meubelstuk online bestellen. Ideaal!

2. Warme en rijke kleuren
Bij een moderne en luxe woonkamer denk je misschien al snel aan wit, grijs en zwart. Toch is het bij deze stijl juist heel mooi om ook warme en rijke kleuren toe te voegen. Denk aan smaragdgroen, petrol blauw en koper. Dit kun je zowel toepassen met een likje verf op de muur als met de meubels en accessoires.

3. Luxe materialen
Een luxe uitstraling creëer je daarnaast met de juiste materialen. Kies bijvoorbeeld voor meubels van hoogwaardig (imitatie)leer of met een zitting van fluweel. Ook producten van hout, metaal, messing en marmer passen bij deze luxueuze stijl. Designmerken zoals Eichholtz verwerken vaak dit soort materialen in hun producten. Je kunt de unieke interieurstukken van Eichholtz vinden op de website van Solfelt of bekijken in de showroom.

4. Stijlvolle raamdecoratie
Wat betreft raamdecoratie zijn er veel opties. Lange gordijnen van een dikke stof hebben een hele klassieke uitstraling. Maar ook houten jaloezieën, shutters en moderne rolgordijnen passen prima in een luxe woonkamer. Het belangrijkste is dat de kleur aansluit bij de rest van de ruimte. Vaak is een donkere tint de mooiste toevoeging.

5. Design verlichting
Zorg ervoor dat de verlichting in je woonkamer niet alleen functioneel is, maar ook bijdraagt aan de luxe sfeer. Met design verlichting haal je tegelijkertijd een decoratiestuk in huis. Koop een nieuwe hanglamp voor boven de salontafel, een grote vloerlamp voor in de hoek of kies voor een luxe tafellamp voor een subtiele touch.

6. Ruimte en eenheid
Besteed tot slot aandacht aan het totaalplaatje. Ziet de woonkamer er ruimtelijk uit en vormt alles een samenhangend geheel? Dan is de make-over helemaal geslaagd! Je kunt al snel overdrijven met luxe accessoires of te veel verschillende kleuren. Denk daarom regelmatig aan de uitspraak: less is more.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Woninginrichting?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist