Eetkamerstoelen trends

van 2018

Zijn jouw eetkamerstoelen al een poosje aan vervanging toe? Of ben je een trendsetter en shop je het liefst elk jaar voor de nieuwste meubels? Dan ga je op zoek naar nieuwe eetkamerstoelen. Natuurlijk let je daarbij op de laatste trends. Wat is eigenlijk hip? Deze eetkamerstoelen trends van 2018 mag je in elk geval niet missen!

1. Back to nature

Klinkt deze stijl je bekend in de oren? Dat komt omdat deze trend al enkele jaren een opmars maakt. Bij back to nature zie je vooral gebruik van natuurlijke materialen. De tafel en kasten in de eetkamer worden van (ruw) hout, waarbij de nerven goed te zien zijn. Eetkamerstoelen zijn in deze trend vaak van leer, wat ook een natuurlijke en warme uitstraling heeft.

2. Poederkleuren

Poederkleuren zijn kleuren die er niet helemaal vlak en egaal uitzien. Ze hebben een lichte tint en lijken wel wat op pastelkleuren. Poederkleuren zijn al een poosje in opmars en zijn nu helemaal hot. Je ziet vooral poederkleuren in het industriële interieur, maar ze passen ook heel goed in andere woonstijlen.

3. Black & white

Het gebruik van zwart-wit combinaties is ook een duidelijke trend. Je ziet nu dat er ook grijstinten worden toegepast om de harde contrasten wat te breken. Bij eetkamerstoelen zie je dat er wordt gekozen voor een combinatie van witte en zwarte stoelen aan de tafel. Of er wordt bewust gekozen voor een contrast tussen tafel en stoelen.

4. Kies en mix

Een typische en opvallende eetkamerstoelen trend in 2018 is het kies en mix principe. Hierbij worden vier tot zes totaal verschillende stoelen bij elkaar gezet aan tafel. Ze passen eigenlijk qua stijl en kleur niet bij elkaar. Maar juist doordat het zo ‘rommelig’ is, is het mooi. De combinatie zorgt vaak voor verrassende effecten en maakt van elke stoel een echte eyecatcher. Enige voorwaarde: kleuren mogen niet met elkaar vloeken.

5. Elegante lijnen en vormen

Als tegenstelling met de ruwe industriële woonstijl zijn nu ook elegante lijnen en vormen helemaal in. In deze trend kom je al snel uit bij prachtige design meubels. De stoelen worden ontworpen zonder overbodige franjes. Het hele doel is dat de combinatie van tafel en stoelen een luchtig uiterlijk krijgt, waardoor de ruimte groter en lichter lijkt te worden. Een prachtig alternatief voor de grote en zware meubels van bijvoorbeeld de industriële stijl. 

Als je toe bent aan nieuwe eetkamerstoelen, is het fijn om op de hoogte te zijn van de laatste trends. Elke trend bevat weer heel veel variaties en mogelijkheden. Wil je even lekker rustig inspiratie opdoen? Bij Woonboulevard Poortvliet vind je de nieuwste eetkamerstoelen die perfect passen in de laatste trends van 2018!

Gratis meer informatie over Woninginrichting?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*