Een hoekbank

wat zijn de voordelen

Het kiezen van de juiste bank dat past binnen je interieur kan nog best lastig zijn. Er zijn veel verschillende soorten bankstellen te verkrijgen. Veel banken worden in de volksmond al ‘hoekbank’ genoemd. Dit komt doordat er banken zijn die echt een hoek hebben, maar er zijn ook loungebanken die een verlengd deel naar voren hebben zodat er ook een hoek ontstaat. In dit artikel lichten we de hoekbank  verder uit en hebben we alle voordelen van deze soort bank voor je op een rijtje gezet.  

Het aantal zitplaatsen
Het aantal zitplaatsen van een hoekbank heeft zo zijn voordelen. Door de extra ruimte in de bank is met het hele gezin op de bank televisie kijken is geen probleem. Ook wanneer je bezoek krijgt kan er op de bank worden plaatsgenomen. Zo hoef je geen stoel te pakken en kun je elkaar beter aankijken en verstaan. Al met al is een hoekbank dus ideaal om met kinderen op te relaxen of om een goed gesprek te voeren met vrienden of kennissen. 

De ruimte 
Een hoekbank neemt meer ruimte in dan een normale twee- of driezitter. Toch zorgt een hoekbank voor een optimale benutting van de ruimte, vooral wanneer deze in een kleinere kamer zou komen te staan. Er ontstaan geen verloren hoeken omdat deze worden ingevuld met zitplaatsen. Stoelen zou je dan achterwege kunnen laten. Een hoekbank bespaart dus ruimte en straalt daarbij ook meteen rust uit doordat je meer zitplaatsen in één keer hebt en je geen stoelen hoeft te plaatsen.

In een grote ruimte is een hoekbank ook geschikt om de kamer te splitsen in meerdere delen. Voor een meer speelser effect kun je er ook voor kiezen om de bank in het midden te plaatsen met juist meerdere stoelen erbij. 

Comfort
Een hoekbank geeft veel zitcomfort. Hierbij is het liggedeelte een groot voordeel van de hoekbank omdat dit een grotere plaats is waar je lekker op kunt liggen en ontspannen. De ruimte in de hoek is ook lekker om te zitten omdat deze dieper is waardoor je er heerlijk kunt relaxen. Een hoekbank is daarnaast ook nog te verkrijgen in een ottoman of een hoekbank met longchair. Een ottoman heeft een extra zitplaats op het hoekelement. Bij een longchair is dit gedeelte juist geschikt om languit op de bank te gaan liggen.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Woninginrichting?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist