4 tips voor het uitkiezen van de juiste loungebank

Handig om te weten

Een loungebank is ideaal om in je vrije tijd op te relaxen en een serie te kijken. Of om gezellig met je visite plaats te nemen op de bank om een leuke avond te beleven. Als je van plan bent om een loungebank te kopen, zijn er allerlei opties beschikbaar. Zo heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om een bank met chaise longue te kopen. Deze loungebanken zijn enorm populair en bieden volop zitcomfort. Wil je de perfecte keuze maken, bekijk dan de volgende vier tips voor het uitkiezen van de juiste loungebank.

1. Bepaal de maximale afmeting
Bij de aanschaf van een loungebank is het belangrijk om met de ideale afmeting rekening te houden. Daarom is het eerst aan te raden om te kijken hoe groot het meubel kan zijn. Het is niet de bedoeling dat je geen ruimte in je woonkamer meer over hebt om fatsoenlijk te bewegen. Qua loopruimte luidt dan ook het advies om 60 cm tot 80 cm aan te houden. Komt er een salontafel voor de loungebank te staan dan is het aan te raden om 40 cm ruimte over te houden tussen de meubels. Gebruik een rolmaat om de maximale afmeting te bepalen en noteer deze gegevens. Die neem je mee naar de showroom net als de rolmaat.

2. Bepaal welk materiaal je wilt
Bij de keuze voor een loungebank is het belangrijk om met de voorkeur voor het materiaal rekening te houden. Leer is altijd al populair geweest en dat is niet zonder reden. Het is materiaal dat exclusiviteit uitstraalt en dat bovendien niet snel vlekt. Dat is dus een goede keuze als je kleine kinderen of huisdieren in huis hebt. Katoen is dan een minder goede keuze, want dat is materiaal dat sneller vlekt. Koop je een loungebank van stof let dan op of het materiaal een vuilafstotende werking heeft. Het is ook mogelijk om de stof met een impregneerspray te behandelen.

3. Kies de perfecte kleur
Het is niet altijd even gemakkelijk om de ideale kleur voor een loungebank uit te kiezen. Een opvallende kleur lijkt bijvoorbeeld nu een perfecte keuze, maar is dat over twee jaar ook nog zo? Een bank gaat namelijk jaren mee en het is dan wel van belang dat je de kleur mooi blijft vinden. Dat is ook een reden dat de meerderheid vaak de keuze maakt voor een loungebank in een neutrale kleur. Denk daarbij aan grijs, beige, zwart of bruin.

4. Let op het design
Loungebanken zijn in allerlei designs uitgevoerd. Dat betekent dat er een ruim aanbod is om uit te kiezen, zoals bij Seats and Sofas. Heb je een bepaalde interieurstijl in je woonkamer dan kies je een loungebank met een bijpassend design. Bijvoorbeeld een loungebank in klassieke stijl als je een klassiek ingerichte woonkamer hebt. Of met een strak design als er sprake is van een modern interieur. Als je met deze vier tips rekening houdt, kies je altijd de juiste loungebank.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Woninginrichting?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist