3 tips om het wooncomfort snel te verhogen

We zijn meer thuis dan ooit

We zijn meer thuis dan ooit. Ook de komende winter lijkt het er op dat we heel veel thuis gaan zitten. De huidige coronamaatregelen zullen ons hier toe verplichten. Helaas. Opnieuw een rustige winter. Met name in huis. Juist daarom is het verkrijgen van meer wooncomfort zo belangrijk. Juist op dit moment is het van essentieel belang dat je je écht thuis voelt in huis. Maar hoe zorg je er voor dat het wooncomfort in huis hoog blijft? Met de volgende 3 tips zorg je er voor dat het vele thuiszitten een stuk draaglijker zal worden.

1.Denk aan betere isolatie

Slechte isolatie heeft een groot effect op het wooncomfort in huis. Zonder goede isolatie zou de temperatuur in huis minder aangenaam zijn. Je kunt stoken wat je wilt, maar je zult altijd last blijven houden van een tochtprobleem en een onaangenaam gevoel in huis. Uiteraard kun je hier iets aan doen door meer te stoken en eventueel tochtstrips te plaatsen, maar dit heeft wel effect op je energierekening. Zeker op de lange termijn. En zeker met de huidige hoge energieprijzen. Daarom is het juist nu goed om naar betere isolatiemaatregelen op zoek te gaan. Denk aan het gebruik van isolatieglas of spouwmuurisolatie. Op die manier hou je de temperaturen in huis aangenaam en stabiel. Dat merk je niet alleen aan de portemonnee, maar ook aan het comfort in huis.

2.Kies voor goede zonwering

Niet alleen de temperatuur gedurende de winter kan effect hebben op het wooncomfort in huis. Ook de temperatuur gedurende de zomer. De afgelopen zomers hebben we in Nederland van zeer hoge temperaturen mogen genieten. Fijn als je buiten lekker een duik kunt nemen, maar minder als het ook in huis een enorme broeikas wordt. Daarom is het van essentieel belang dat je tijdens de warmste dagen de zon buiten de deur kunt houden. Investeer daarom in goede zonwering om het lekker koel te houden in huis.

Bovendien kan goede zonwering er ook voor zorgen dat je prettiger kunt werken binnenshuis of je favoriete serie kunt volgen. Zo word je immers niet gehinderd door de zon die op het scherm terecht komt.

3.Draag zorg voor een gezond binnenklimaat

Hoewel het isoleren van de woning een zeer positief effect heeft op de hoogte van de energieprijs én het wooncomfort in huis, zien we ook dat dit een effect kan hebben op het binnenklimaat. Als een huis zó goed geïsoleerd is, zal er ook meer aandacht moeten worden geschonken aan voldoende ventileren. Zoniet, dan loopt het vochtgehalte in huis té hoog op. En een hoog vochtgehalte is weer een perfecte broedplaats voor schimmels. Hierdoor kunnen er heel snel schimmelhaarden ontstaan wat uiteindelijk ook weer van invloed is op de gezondheid. Daarom is het goed om voor een gezond binnenklimaat te zorgen. Juist nu we allemaal heel vaak thuiszitten. Op die manier blijf je gezond én geniet je van meer wooncomfort.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Woninginrichting?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist