Oktober is de wijnmaand

Is de wijn op de jusite temperatuur

In de beginnende herfst en de  komende  winter zal niet meteen aan het koelen van wijn worden gedacht. En toch is het ook in de  koudere seizoenen van belang dat de karakteristieke elementen van een wijn goed naar voren komen op het moment van consumptie. Een grote rol hierin is het bewaren en serveren van wijn op de juiste temperatuur, in de juiste veilige omgeving. Een kelder is een mogelijke overweging om uw wijnen te bewaren, maar niet elke kelder is hier zondermeer voor geschikt, een kelder wordt geen wijnkelder door er wijn in te bewaren. Een wijnkelder heeft een constante temperatuur en luchtvochtigheid, wat de wijn en de etiketten beschermd. Veel normale kelders zijn erg vochtig, waardoor de etiketten lelijk worden en er meer kans bestaat op schimmel op de kurk onder de capsule. Een ander probleem is dat niet alle kelders het gehele jaar dezelfde temperatuur hebben. Dit is simpel te meten door een thermometer in de kelder te hangen en om de maand de temperatuur te registreren. Een wisselende temperatuur met hogere schommelingen als 5  graden komen de structuur en rijping van een wijn niet ten goeden. Belangrijk bij het kort tijdig of langer bewaren van wijn is toch minimaal eenconstante temperatuur Een goed alternatief voor een Wijnkelder is een wijnklimaatkast, wijnkoelkast of wijnbewaarkast.

We zien dan ook steeds vaker een wijnklimaatkast of wijnkoelkast terug in de keuken of woonkamer bij wijnliefhebbers. Of wijnbewaarkasten in kelders of in de schuur, bij de grotere wijn verzamelaars of beleggers. Dunavox heeft veel mogelijkheden tot bescherming van de kwaliteit en houdbaarheid van uw wijnen. De medewerkers van Dunavox zijn wijnliefhebbers met veel kennis van wijn en hun ideale opslag behoefte en staan u graag te woord.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Wijn bewaren?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist