Sauna en infrarood

een gezonde ontspanning

Ondanks dat in zowel de sauna als infrarood de lichaamstemperatuur verhoogt, zijn het twee totaal verschillende belevenissen.

Sauna is convectie warmte waarbij de ruimtetemperatuur, na gewenst, kan oplopen tot boven de honderd graden Celsius. Deze hoge temperatuur is lichamelijk te verdragen doordat de relatieve luchtvochtigheid slechts tussen de 5% en 20% bedraagt. Het natuurlijke koelsysteem van het lichaam begint te werken om deze hoge temperatuur te verdragen.

De huidporiën staan wagenwijd open en het lichaam begint via de huid te transpireren. Hierdoor wordt het lichaam gekoeld en worden vele afvalstoffen afgevoerd.Tussen de 10 en 20 minuten zal het natuurlijke koelsysteem werken en daarna voel je vanzelf dat je de sauna wilt verlaten. Blijf nooit langer in de sauna en ga op je eigen gevoel af. Blijf niet tegen heug en meug in de sauna zitten.

Na de saunagang is het heerlijk om een eerste afkoeling in de buitenlucht te maken. Daarna met koud of lauw water verder afkoelen.Afkoelen vanaf de voeten naar boven en vooral het hoofd niet vergeten. Een rustperiode inlassen en na behoefte wederom een saunabad nemen.

Infrarood is een andere beleving. Infrarood is stralingswarmte en de temperatuur in de infraroodcabine zal maximaal 55 graden Celsius bedragen. Je zit voor de verwarmingselementen of lampen en de indring diepte in de huid is groter dan bij een saunagang. De verblijfsduur in de infrarood cabine is 20 tot 30 minuten. Na verloop van tijd begint het lichaam via de huid te transpireren. Ook hier staan de huidporiën wagenwijd open. Afkoelen hoeft niet zo extreem als bij de sauna. Afkoelen onder een handlauwe douche is het beste voor het lichaam.

Zowel het gebruik van de sauna als de infraroodcabine is goed voor een verhoogde weerstand, ontslakken van het lichaam, verhoogde bloedcirculatie,

ontspanning en herstel van de dagelijkse stress, reiniging en verzorging van de huid, algeheel welbehagen, preventieve werking "tegen verkoudheden, reumatische aandoening, jicht en ischias”, maar bovenal is sauna- en infraroodbaden plezierig en ontspannend.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Wellness?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist